2018. május 21., hétfő

Végső elhülyülés

A magát valami furcsa tudatmódosító hatására még mindig "közszolgálatinak" minősítő M1 tévécsatorna újra, és ismételten bebizonyítja, hogy nem leehet róla paródiát csinálni, megoldja azt házon belül is. Avagy mindig van lejjebb, akkor is ha már-már kételkednénk benne.

Most épp egy német viccoldal álhírével sikerült gerjeszteni a morális pánikot (abban a maroknyi emberben, aki még nézi, sőt hitelesnek tekinti Párt Hivatalos Pánik Tévéjét), mert a derék rémhírterjesztők halálos komolysággal mondták be, hogy Essen városát bizony Fastenre nevezik át a Ramdán idejére, mert essen az ugye kajálás, a fasten meg azt is jelenti hogy böjt. És a német viccoldal szerint a polgármester tekintettel akart lenni a migráncsoló muzulmán terrorista mohamedánok vallási érzelmeinek megnyilvánuló sajátosságaira...

Ja, és fentebb linkelt 444.hu-poszt kommentszekciójában láttam a legjobb illusztrációt, egy Giovanni nevű hozzászólótól:



A magyar sajtószolgálatos keretlegények (leányok, transzneműek, rokonok, barátok, üzletfelek) meg rábuktak a nyilvánvalóan vicces álhírre, hogy íme, a haldokló nyugat már teljesen iszlamizálódik, a németek a migránsolók csicskái, még csak azt nem tették hozzá, hogy már csak Putyinban bízhatunk. Bár lehet hogy Vlagyimir Vlagyimirovics Őfaszkalapsága (Bödőcs T. megfogalmazása) titkárságán már fogalmazza valami negyedosztályú tintanyaló a megfelelő álhírt, egyenesen az M1 elmeroggyant szerkesztőinek címezve. (Mondjuk hogy "egy pravoszláv ördögűző sikeresen kigyógyított az iszlámból egy arabot, aki azóta vezeklésképp borscsot főz a Szlovnij-Kamenegyevói kolostor messze földön ismeretlen sztárecének".)

Vagy simán átvehetné az M1 a hírcsárda nevű méltán rosszhírű viccoldal stábját, ilyen színvonalú rémisztgetést ők is csinálhatnának. Csak az olcsóbb lenne, meg szórakoztatóbb, hisz ha már az én adómból megy ez a szánalmas izé, legalább röhöghessek rajta. Ez is egyfajta nemzeti minimum.

De ha már Essen szóba került, egy kis ízelítő a város egyik legjelentősebb kulturális produktumából. Én bírom, és igen, volt már, bár nem pont ez:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése