2018. május 12., szombat

Szuicid szárnyasok

Fatornyos városunk kétszer is címlapra került az elmúlt kép napban a jelentősebb hírportálokon: először azért mert demjénrózsi koncertjét lemondta a szervező, ami demjén néninek nagy gázsikiesést jelent, ma meg azt olvasom, hogy a városligeti tó szűrőaknájából hét kacsát kellett a tűzoltóknak kiszedniük. A kacsák amúgy beleesés által kerültek a szűrőaknába, és nyilván nem haladtak tovább, az akna kiszűrte őket, csak egyedül nem tudtak kijönni, plusz eltömítették a szűrőt, ezért ki kellett piszkálni őket onnan a vízoltóknak, bele ne fulladjanak a tűzbe.

Na most a két hír közötti összefüggést nem nehéz felfedezni: a kacsák nyilván a Rózsi (!) nevű Ferenc rajongói, akik megtudták, hogy elmarad a helyi koncertje kedvenc Rózsijuknak (sőt, még Demjén Juci, Demjén Piri vagy Demjén Anasztázia sem jön helyette), és úgy látták, így már nincs értelme az életüknek, ezért heten (a Rózsi-keménymag tagjai) a szűrőaknába vetették magukat.

Csakhogy a tűzoltók nem hagyták, hogy maguk válasszák meg eltávozásuk időpontját, meg az eutanázia sem legális nálunk, ha embereknek nem csinálják meg az orvosok, akkor kacsáknak nyilván pláne nem. Ugyanakkor mégis csak lehet megoldás az életunt és a világban csalódott szárnyasok számára, a vágóhíd. Kétségtelenül nem túl kegyes halál, és a kacsa a végén a tányéron végzi, lehetőleg ropogós külsővel, ám legalább gyors, fájdalmas és biztos hatású. Azaz a hét öngyilkos-jelöltnek nem a szűrőaknába kellett volna ugrania, hanem keresni egy baromfi-vágóhidat, vagy legalább egy Ica nénit, akinek van nagykése a nyakak elvágáshoz, meg lepattant zománcú lavórja a vér kieresztéséhez. (Tényleg, ebben a kontextusban mennyivel rosszabbul hangzik a "nyakon vág"  kifejezés, pedig ugye eleve nem egy fagyi vattacukorral.)

Ráadásul ha a vágóhídon gyakorolják rajtuk a kegyes helyetti kegyetlen halált, a lelkük a Viziszárnyas-Walhallába , testük meg esetleg pont demjénrózsi tányérjára kerül, már ha nevezett szereti a kacsát is, nem csak a pénzt. Ez esetben poprajongó kamikáze-kacsáink élete igazán beteljesedett volna, de már késő, a katasztrófavédő vízzeltűzoltók sértetlenül halászták őket, Fülig Jimmy őszinte sajnálatára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése