2019. május 29., szerda

Csíksom jó?

Épp azt olvastam, hogy  a felcsúti ötödik Iktor nem megy a pápa csíksomlyói miséjére. Ami érthető, a mini szterelnök állítólag református, bár hogy a vallásossága miben nyilvánul meg az erős kérdés, kívülről annyi látszik, hogy a teljes hatalom mindennél jobban akarása az egyetlen világnézete. Úgyhogy eleve nem tudna mit kezdeni egy pápai misén, azon kívül hogy a kamerák kereszttüzében nem mer szotyizni, Pápa meg egyébként is egy város, de ott kövérlászló a lokális.

Tömjén zsolt viszont remekül ott lesz, de hát ő saját bevallás szerint is erősen kaotikus, mi több, a Kaotikus Egyház lándzsahegyének tartja magát, ami persze elég szar az egyháznak, de hát még Róma püspöke sem szabhatja meg, ki hazudja magát pont kereszténynek, az egyetemes teológiai vonalon. Zsolti, mikor pont háziállatokra lövöldözik, azt állítja, hogy igazából ez vadászat, hát tudja fene, én a vallásosságát sem venném komolyan, egyszerűen nem az a karakter, akinek hinnék. (És mellékszál, de úgy PhD a fazon, hogy a kissé plagizált szakdolgozatát fazonírozta át doktori disszertációvá, hisz van az a közjogi státusz, ahonnan ez a csávó is okosnak látszik, tudósnak, meg jelentős kutatónak.)

Ja, és csíksomlyón ott figyel majd még áderjános is, akiről annyit tudunk, hogy momentán köztársasági elnök, szeret horgászni, bajszos, és aláír bármit, amit a főnöke elé tol. Oké öregszik a fazon, rég volt már, hogy jogász diplomát szerzett, inkább nem kockáztat, pláne ha nem is tudja, hogy ki épp az Alkotmánybíróság. Addig rendben van, hogy lehetőleg csupa megbízható káder, de ki tud már ennyi nevet megjegyezni, meg hogy hányas számú a párttgakönyvük? (Az ötösre nyilván emlékszik, de csak azért, mert bajor zsót elég gyakran felemlegeti, két stilárisan indokolatlan fasz meg bazmeg között. A fehérjehalmaz baromállatok nagyobb örömére.)

Ez a pápa (aki nem a város, hanem valami olasz származású argentin  migráns) amúgy is egy gyanús alak, illegális bevándorlókat meg hajléktalanokat babusgat, holmi felebaráti szeretetről papol (mivel pap, nem is nagyon tudna máshogy olni), mintha lenne holnap, felelősség meg következmények. Ez három olyan gyanús dolog, amivel a felcsúti nem akar foglalkozni, nem csoda, hogy neki Csíksom nem jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése