2019. május 12., vasárnap

Váró

Ment a hétvégén ez a szokásos kormányzati verbálpankráció, hogy Brüsszel megtámadata a "babaváró" támogatást, mer' azt akarja, hogy nálunk ne legyenek babák, csak a játékboltokban, de azokat meg arab migránsok árulják feketén váltott dollárért.

Aztán persze kideült, hogy senki nem támad semmit, az Európai Bizottság illetékese közölte, hogy voltak egyeztetések, mint minden tagország kormányával minden esetben, mikor olyan állami támogatásokról van szó, amiben EU-s pénzek is vannak. Erre ma hollikistván, mittomén kormányszóvivő(?) közölte, hogyaszongya: Ha Brüsszel tagadja az egyeztetések tényét, a kormány kész nyilvánosságra hozni a jegyzőkönyveket.
Namármost:

Senki sem mondta hogy nem voltak egyeztetések, sőt pont azt, hogy de. Csak annyit közöltek az EU részéről, hogy nem támadnak semmit, még vizsgálat sem folyik, csak a szokásos egyeztetés.
És erre reagálta a hollik, akinek még mindig a hajbeültetése a legnagyobb politikai tejesítménye, hogy készek nyilvánosságra hozni. Na ja, a harminc évre titkosított kormányülési jegyzőkönyvek viágában, ezek a csávók csak úgy nyilvánossságra hoznak, hisz szeretik a nyilvánosságot, ezek az ízig-vérig demokrata faszok. Persze csak azt, amit ők csinálnak/irányítanak, pontosabban lőrinc barát és tettestársai az alapítványba vitt médiaholdingjukkal. De az azért kérdés, hogy ebből az ordas hazugsából hogy másznak majd ki, gondolom szokásukhoz híven egy még ordasabb hazugsággal. (Ez valami olyasmi, mikor az ember a hiteleit újabb hitelekből fizeti, egyre nagyobb szarban van, de az aktuális csekkekkel még pont rendben.)

Rendes, párthű, vezérelvű fideszes akárkinek, már azt sem hisszük el amit kérdez, emlékszünk még a Felcsúti Hellóröfi emlékezetes nénilátogatására, látszott hogy egy pillanatig sem érdekelte sem a falusi néni, sem a máskor látogatott lakótelepi család, de az egész annyira volt spontán und természetes, mint egy vásári bábjáték. Vagy annyira sem, mert gyerekkoromban Vitéz Lászlót sokkal természetesebbnek láttam, mint ezt a szétesett arcú "miniszterelnököt". Meg a még nagyjából kisportolt kollégáit, akik ugyanazon a hat agysejten osztoznak, nem véletlen, hogy sosem mutatkoznak közös sajtótájékoztatón, mert akkor míg az egyik beszél, a másik nyállal csöpögtetné le az első sorban ülő tudósítókat.

Meg megint kitaláltak valami támogatást, amit jól lehet óriásplakátolni, pont azok feje fölé, akiet az út szélén hagytak, hisz az óriásplakátok lényege, hogy jól látszanak a hivatali merciből meg a szlovák rendszámú Pajeróból), persze tényleg azoknak szól, akiknek térkép e táj. (És nem, tényleg nem tudják, hol lakott itt Vörösmaty Mihály. Az valami utca vagy tér? És ki az a Radnóti?)

És a "babaváró" az valószínűleg elsőként valami VIP-páholy lesz a következő stadionban, ki lesz rá írva hogy BABA, meg lehet várni benne a peszgőt a lazacsteak-hez. És ha valaki megkérdezi, milyen betűszó az a BABA, akor az a válasz BAszottul BAromira gőzünksincs, de volt rá hatvanhét milla, úgyhogy a jakuzzi keddenként eperlikőrrel van töltve, más napokon meg vaníliaillatú. (Kupaszerdákon  kurvák is járnak hozzá!)
Voltmár, de: övék az ország, maguknak építik.
És mi szívunk, akik nem az alternatív valóságukban élünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése