2019. május 25., szombat

Pünkösdi kilósáru

Az újbudai polgármester (aki valójában a tiznegyedik kerületet mestereli polgár) azzal reklámozza magát, hogy a hatvan feletti lokális lakosok "pünkösdi csomagot" kapnak az önkormányzattól. Már ha van nekik valami hatvanplusz kártyájuk, de ha nincs az se nem baj, az átvételi ponton is lehet igényelni, azaz ha a reménybeli csomagtulajdonos megadja az adatait, máris viheti a kiló lisztet, egy csomag (!) sütőport, a liter olajat und az 1 db Balaton szeletet. Meg még néhány ínyencséget, mint a kiló cukor, az egy doboz (gondolom olcsó) tea meg az 1 db sűrített paradicsom. Az mondjuk erős kérdés, hogy ha 1 db paradicsomot még sűrítünk is, akkor mi marad belőle, gondolom valami maximum kockacukor méretű izé, de legalább rögtön bele lehet tenni a teába, asszem ezt hívják úgy hogy fúziós konyha. Kicsit hánytat, de garantáltan nem mindennapi.

És igen, mind tudjuk, hogy pünkösd csak két hét múlva esedékes, a csomagokat is csak egy hét múlva osztják, de az a kurva választás most esedékes, tehát most kell nyomatni a hirdetést, el ne felejtse az a potenciális választó, kire is kell szavazni. Kitől is kapja a kiló cukrot meg lisztet. Hátha nem esik le neki, hogy saját magától, mert az önkormányzat, a fideszes polgármester, valamint Nyuszi rokonai, barátai és üzletfelei nem a saját kosztpénzükből adakoznak nagylelkűen, hanem közpénzből, az meg ugye a miénk lenne elvileg, mert mi adtuk össze, ők csak költik. Csomagokra, meg a csomagokat reklámozó hirdetésekre, de nem filantrópiából, sima hatalmi érdekből csupán.

Még mindig ott tart a komplett fideszkádéenpé, hogy zsák krumplival kell szavazatokat vásárolni, csak most épp rohadt drága a krumpli, úgyhogy marad az egy tasak sütőpor, ami biztos kell majd, ha a hatvan feletti választópolgár ki akarja sütni a balatonszeletet, az ajándék étolajban. Hisz nincs is finomabb, mint a bundázott sült balatonszelet, valahánytojásos tésztával.
Viszont hiányolom a csomagból a piát, valami olcsó vodka biztos növelné a pártunk és kormányunk iránti feltétlen szeretetet és  szavazási hajlandóságot, de az ilyen vodka ugyebár krumpliból készül, de az drága. Amíg ki nem találják, hogy lehet száraztésztából és kristálycukorból vodkát párolni, nélkülöznün kell ezt a klasszikus kampányfogást, pedig a részeg választó a jó választó. Akinél nyilván fontos az is, hogy a választás időpontjáig szolidan részeg maradjon, mert a másnapos állampolgár még képes és holmi ellenzékiekre szavaz, csak mert fáj a feje, meg hol van már az a kicseszett bürgermájszter a következő adaggal.
A nyugdíjasokat leitatni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki benne van én nem ellenzem.

Amúgy nincs az akcióban semmi különös, pünkösd alkalmából eleve idejétmúlt lenne holmi szentlélekről meg hasonlókról értekezni, az egyszerű embereknek (és ki nem az?) nem kell ez az absztrakció, nekik száraztészta kell, az mégiscsak kézzelfoghatóbb, mint valami teológiai agyalás. És hogy el ne felejtsék, kitől van a cucc, kell a hirdetés is, a polgármester arcképével dekorálva, bár egyszerűbb lett volna valami baszott nagy pártlogó, hisz a szavazólapon is az van, nem a polgi - közepesen kopaszodó maffia-alvezérre emlékeztető - feje, tehát jobban segítené az ikszelés megfelelő tájolását. Mert hát a kiló lisztért megvehető potenciális szavazó a végén még azt hiszi, hogy az elempére kell húzni, ha már ilyen zöld a hirdetés háttere.

És hát igen , a fideszkádéenpé alapvetően hirdetésekben próbál erős lenni, ha már  kormányzásra kevés ideje jut a családtagok közbeszerzései mellett, és most igazán sokat hirdethet, ha már jön az EP-választás. Mert ahol kampány van, ott kampány van, ajándékcsomagokat kell szórni, fel kell avatni valami átadást vagy át kell adni valami felavatást, de ha ez nem megy, legalább is hirdetni kell. Meg sajtótájékoztatni, sajtójékoztató nélkül a kampány szart sem ér, sajtótájékoztatóval visszont simán csak szar.
Mint mikor valami fideszes képviselő meg talán polgármester sajtótájékoztatott egy épülő autópályán, hogy majd egyszer nemsoká át fogják adni, ha majd kész lesz valamikor egyszer. És erre oda kellet csődíteni a kézből etetett sajtót (bár lehet hogy csődült az magától is, hisz a szolgalelkűség nem játék), mert az autópálya csak a választások után készül majd el, de nekik most kell valami komolyat gurítani, különben a rogánantali értelemben vett kubatovgábor összevonja a szemöldökét, és az senkinek sem lenne jó. Így hát át kell adni az épülő bicikliutat, lehetőleg száz méterenként, nemzeti színű szalaggal és váltott, szalonnatüzelésű bajszos államtitkárokkal, mert az üzenet a lényeg. A tényeknek meg annál rosszabb.
Otherwise, media is the message.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése