2019. május 21., kedd

Nemsavazás, farkutyák

Vasárnap lesz a nagy savazás,  ahol lehet savazni arra, melyik ostoba párt gyökér politikusai  üljenek az Ejrópai Parlamentbe bele, sok pénzért meg költségtérítésért, úgyszólván nulla felelőséggel. Mert a modern képviseleti demokrácia egyik alapvető sajátossága, hogy  a képviselők jól keresnek, és mivel egy testületi döntés részesei, személyesen semmiért nem vállalják a felelőséget, legalább is felénk. így szokás. (Valamint hogy a nép itala a tizenkét éves skót viszki, melyet választott képviselőin keresztül fogyaszt.)

Na ez lesz az a választás, ahol én nem szavazok. Eredetileg arra akartam kenni, hogy lejárt a személyim, és még mindig nem csináltattam újat, de csütörtökre van időpontom a kormányhivatalirodába, és míg elkészül az új, kapok ideigleneset. Azzal meg savazhatnék is a választási savazáson, de mégem. Mert az induló pártok közül nincs egy sem, amelyre nyugodt lélekkel szavazhatnék. Mert van ugye a fideszkádéenpé, de a felcsúti hellóröfi pártját ugye még bottal sem piszkálnám, a maszop az egy színtelen, szagtalan átlátszó folyadék (bocs, ők biztos fojadékot írnának), a jobbik meg a rosszabbik mint mindig, a momentumról momentám fasz se tudja mit akar (azon kívül, hogy " most már tényleg nekünk kellene jönnünk!"), a többi meg szót sem érdemel. És nem a kétkutyájú farkak sem, mert néha jól jöhet egy viccpárt, mondjuk Izlandon, de,  attól még csak egy vicc mindegyik hasonló társaság.

Kellene egy, "menjetek a francba" négyzet is szavazólapon, ahova ikszelhetne az, aki épp szavazna, csak nincs kire. És ha ezeket a szavazatokat is összesítenék, könnyen kiderülhetne, hogy Francbamenősék a legnépszerűbb politikai erő, ami persze rossz hír  a demokráciának, de egy nagy lépés az emberiségnek. Ha már plafonig ér a szar, valakinek ki kell rúgnia a budiajtót. És valójában erre lenne jó egy rendes viccpárt, de nekünk ebből is csak a fapados verzió jut, a Két Farkutyák inkább csak afféle állatkerti majmok, akik kakával dobálják a látogatókat, nem utálatból, rutinból csupán. Közepesen vicces,kissé megbotránkoztató párt, de igazi hatása nincs. Persze nekik nem kell elmenniük a francba, úgyse tudják merre van, meg a sarki kocsmahivatalnál úgysem jutnának messzebb, és nem indulniuk kellene egy választáson, hanem szervezniük egyet.

Hiába na, a demokrácia kemény munka, de a vasárnap az a pihenésé, ha már úgysem akarok valakik ellen szavazni. Én valakikre szeretnék, de úgy tűnik, még nem találták fel azt a listát, ami nekem megfelelne, korábban is mindig valakik ellen szavaztam, de mára már nincs kedvem ehhez, apatikus lettem és/vagy finnyás, de lehet hogy simán csak öregszem.
Komolyan azt gondolom, hogy semmi számottevő hatásunk nem lehet a hatalmi elit játszmáira, ahhoz forradalom kéne, de az elmarad, mert senki nem akar lemaradni a barátokköztről, rossz az idő,  mindjárt kész a lecsó, meg ők nem értenek a politikához.
Aki meg igen, annak hányingere van tőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése