2019. május 30., csütörtök

Szakértők

Most hogy minden hírportál a tegnap esti dunai hajókatasztrófával tele, mindenki egyből vízi közlekedési szakértő lett, az újságírók, meg a kommentfalakon okoskodók egyaránt. A legtöbbjük persze az Ondein családból meg a Fiszkos Fred regényekből szerezte hajózási a tudását (na jó a kevésbé idősek a Titanicból is), de hát nics tengerün, csk kevés hajózható folyónk, de rról meg annyit tudunk, hogy időnként a hajóvonták találkozása tilos.

És persze pár napja még mindenki politológus volt ugyanezen felületeken, de természetes, hogy egy ilyen esemény után már nem sokakat érdekel a fideszesek melyik frakcióba ülnek majd be, vagy ki lesz az Európai Bizottság elnöke.
És bár természetes, hogy egy térben és időben közeli katasztrófa után annak a híreivel tele minden, de közben mégis zavaró a média "egyhegyűsége", hisz amit lehet tudni  két hajó ütközéséről, azt már közölték mindenhol, úgyhogy marad egy-egy újabb sötét és szemcsés felvétel bemutatása, meg a body count, azaz hogy aktuálisan hol tart az áldozatok és eltűntek száma.
És persze a szakértők, mint egy fedélzetmester, egy nyugdíjas matróz, vagy a főpolgármester, aki úgy tűnik mindenhez ért. Csak épp senkit nem érdekel a véleménye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése