2018. szeptember 21., péntek

Elit zombik

Böngészem a tévéműsort, mert este már van az a pont amikor még nem tudok aludni, de már nem tudok olvasni, így nem háttértévéznék, hanem tényleg megnéznék valamit, ágyból párnák közt. De ilyenkor vagy nincs semmi fogamra (szememre? esetleg szemfogamra?) való, csak valami agyatlan ölős-baszós akcióthriller, amit meg megnéznék az túl későn, mondjuk éjjel egy után indul. (És nem, tényleg nem veszem fel, nem kezdek el keresgélni a neten, hagyom az egészet a fenébe, úgyis csak valami elalvás előtti zsibbasztásnak kellett volna, hogy legyen mibe belealudni.)

Így aztán nem fogom megnézni az Elit alakulat a zombik ellen című nyilván szuper produkciót, pedig tényleg érdekelne az Elit alakulat a zombik ellen, hogy  mennyire elit az az alakulat, mennyire zombik a zombik, sőt hogy mennyire elit zombik?
Amúgy tényleg jó film lehet, a port.hu-n 10-ből 10 ponton áll, mondjuk egy szavazat alapján, de így ha megnézném és szavaznék (rosszabb esetben savaznék) róla, magam is elit zombinak érezhetném magam, egyrészt mert a kevesek közé tartozom aki szavazott róla, másrészt meg éjjel fél kettőtől eleve csak zombi-üzemmódban vagyok képes létezni.

Az imdb-n egyébként csak 3,3-at kapott eddig a 10 pontból, valami 1500 szavazat alapján, de akik ott íly csúnyán lealázták a filmet, biztos rossz ízlésű, popkornzabáló tömegemberek, akik nem értik a magas művészetet.
Hisz az Elit alakulat a zombik ellen nyilván egy művészfilm, artisztikus fricska a tömegkultúrának, szándékosan trash, kortárs performansz ami kigúnyolja az egy kaptafára készülő szánalmas és olcsó gagyikat. Mert ugye nehéz elképzelni, hogy valaki arra ébred reggel, hogy milyen eredeti ötlet lenne egy filmben egymás ellen ereszteni a tengerészgyalogosokat meg a zombikokat, ez annyira, de annyira eredeti, ilyet még senki nem csinált.
Vagyis ez csakis egy ironikus gesztus lehet, magasművészet a javából.
Kár hogy nem fogom látni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése