2018. szeptember 10., hétfő

Fék nyúz

Volt a hétvégén az az emlékezetes eset, mikor egy motorversenyen az egyik arc azt gondolta, hogy ő mégse nem versenyző, hanem inkább gladiátor, így aztán minden csel ér, például az is, hogy átnyúl a mellette versenyezni próbáló pasas motorjához, és meghúzza annak a fékjét neki. Mert behúzott fékű riválist könnyebb előzni, ráadásul ha esik egy hatalmasat és még a nyakát is kitöri, bosszút sem tud állni. A közönség meg biztos szereti az ilyet - gondolhatta antihősünk - elvégre a nép az vért akar látni, meg cirkusztkenyret (ez valami római mondás lehet, elvégre a fékező, a Fenati nevű olasz, azaz a rómaiak leszármazottja), márpedig a véres kenyér elég nagy cirkusz... izé, a véres cirkusz a kenyérnél is jobb. Mint egy falat gladiátor.


Persze a motorversenyzők eleve nem normálisak, ők szeretnek egy kurva gyorsan száguldó kétkerekű bizonytalanságon félni, vagy csak szeretik hogy nem is félnek rajta, de egy kerékkel biztos kevesebb van nekik. Pontosabban kettővel, mert az igazi persze az autóverseny, hisz van a Forma-1, meg egy csomó más jó kis sorozat amik nem 1 Formák, bár egy szempontból a négykerekű versenyzés szórakoztató faktora kisebb.
Hisz egy autóversenyző legfeljebb az öklét tudja rázni (meg kifütyüléseket generálni a sisakrádióba), de a motoros az akár lábbal is dolgozhat, és nem csak a verseny utáni ötórai kocsmai verekedésben.


Ökölrázás láthatóan itt is van, viszont figyelemreméltó a lábmunka. És antihősünk is ugyanaz, csak egy kategóriával lejjebb, itt még látványosabban van jelen az utcai harcos stílus, ami a Moto3 és a Moto 2 között már kicsit megkopott.
Talán nem is baj, hogy jó eséllyel ez volt az utolsó motorversenye, mert egyrészt így nem okoz több életveszélyes helyzetet (bár a közutakon még bármi lehet, nem is beszélve valami jó kis maffia-leszámolásról), másfelől a MotoGP-re esetleg végleg kiveszett volna belőle ez a tűz, és a rohadék ellenfeleknek legfeljebb az anyját emlegette volna, persze negatív értelemben. Az meg ugye nem túl látványos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése