2018. szeptember 2., vasárnap

Formálódás

Nos, az a szomorkás helyzet, hogy vannak emberek, akik a forma egy nevű izét nézik, sőt még élvezik is. Igaz hogy ők nem annyira sérültek, mint a fociszurkolók, mert ők valami totálisan irracionális "játéktól" kapnak agyérgörcsöt. (Hogy ugyanis kétszer tizenegy ember kerget egy felfújt bőrgolyót, mintha az lenne a Szent Grál, de a végén az egyik sem kapja meg, még a győztes sem. A veszteseket meg le sem lövik, így aztán mi a tétje az egésznek egyáltalán?)

A forma egy (Formula One - nem tudom ki fordította anno magyarra) azonban remek szórakozás, legalább is sokszázezer/millió néző nem tévedhet, nézi a cuccot ahol nárcisztikus pasik, újabban nagyon nárcisztikus tinédzserek ülnek olyan autókban, amik árából egy átlag alatti hazai család négy-öt devizahitelt ugye, de ne legyünk demagógok. Mert az egyes formák elég szórakoztatóak tudnak lenni, mondjuk autó nélkül kevésbé, a fene sem nézne meg egy Valteri Bottas főszerepelte melodrámát például. Meg Raikkonen szólólemezét sem venné meg senki, sőt, ha ingyen le lehetne tölteni, akkor is sajnálná rá a sávszélességet a többség.

De ha kitalált autókat vezetnek drágán (és nem csak a fentebb felidézett finnek) a még drágábban fenntartott "csapatok" keretein belül, az állítólag szórakoztató, ilyenképp remek kikapcsolódás és az orromat is tisztíccsa.
A remek kikapcsolódásba természetesen beletartozik mikor a tévékommentátor extázisban ordít, főleg értelmetlenségeket, vagy amit a nem teljesen retardált néző amúgy is levesz magától, csak mert van szeme neki is. A kommentátor véleménye ellenére is. Szóval a" Fettel megelőzte a korát!" egzaltált üvöltése marhaság, mert egyrészt látjuk, hogy mondjuk Ocont előzte meg, másfelől meg épp ezért minek a hangerő?

De a sok hülye, aki nézi az "Egyes Számú Előírás" nevű izét (ami tehát nem az egyes számú alak, dehát a tartalom és a forma, ugyebár), mindezt elviseli, mert valamiért érdekes számukra. Én igazán nem értem mi a jó abban, ha emberek zárt aszfaltpályákon száguldoznak, ahelyett hogy például a rák ellenszerét kutatnák, vagy az élet értelmét, vagy legalább azt, mitől nem ragad le a palacsinta. Igaz hogy én sem kutatom egyik nagy kérdést sem, de legalább nem is keresek millió dollárokat a száguldozással, amitől senkinek nem lesz jobb, csak megint eltelt két óra életből.

Nekem mondjuk elég jó majdnem két óra telt el ma délután, miután nyert Hamilton akinek rég drukkolok, de Raikkonennek is , aki meg másodiknak jött be, és bár most nem volt pattogatott popkorn, mint szokott, de jó verseny volt. Mert úgy harminckét éve nézem a formaegyet, de mivel amúgy sem lennék az a tőrőlmetszett rákkutató, nekem szabad ilyesmire pazarolni az időm.
Teszem is, még jó hogy a párom is velem tart, és nagyjából ugyanazoknak drukkolunk. Mert drukkolni jó, csak ne fodbalistáknak kejjen, az má a hejesirást is rontya...


Képtalálat a következőre: „vicces forma-1”lewishamiltonportal.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése