2018. szeptember 4., kedd

Első nap az iskolában

Na ez lesz holnap. Mert bár hivatalosan a mai napom volt az első, gyakorlatilag némi adminisztráció meg egy értekezlet volt az egész, meg találkoztam a kollégáimmal. A diákokkal még nem, az gondolom majd holnap, meg megtudom, hogy a koleszban mi hol van (hűtő, mosdó, térerő), illetve hogy mit is csinálok ott pontosan.
Hogy mikor az már megvan, holnap például rögtön maradok éjszakára is, majd valamikor reggel hat után léphetek le, de  csak hogy délután háromra visszaérjek. Viszont pénteken már nincs munka, ami jó, elvégre az ideális az, ha az embernek van állása, de épp nincs munkája, mert hétvége van, őszi szünet, legrosszabb esetben harmadik világháború, bár akkor lehet hogy állás sem lesz, mert maga a fogalom válik értelmezhetetlenné a nukleáris télben. Amúgy a globális felmelegedés ellenszere pont az atomháború, egy jó kis nukleáris télben már senki sem panaszkodna a felmelegedésre. Pláne mert nem is nagyon lenne senki, aki panaszkodhatna.

És akkor végre vége lenne a Zagymenők című Bigbeng Teorinak, bár most jut eszembe, hogy annak végre vége lesz magától is. Nem értem miért kell egy-egy jó komédiasorozatot addig húzni, míg szórakoztató helyett szimplán idegesítő lesz, illetve annyit ismétlik a különböző csatornák, hogy a végén inkább kikapcsolom a tévét, és (ó, egek ura!) olvasok, sőt akár takarítok is.
A válasz persze egyszerű, addig nyúzzák az ilyen sitcomokat, amíg ki lehet préselni belőlük néhány dollárt, ennek szellemében nemrég egyszerre három különböző csatornán botlottam bele a Zagymenőkbe, ugyanabban az időben. Ha ez nem a közelgő apokalipszis jele, akkor semmi. (Mert ugye már a címe is: Big Bang...) 
De ha végre befejezik, már csak tíz-tizenöt évet kell várni, hogy az ismétlésektől is megszabaduljunk, bár nagyon valószínű, hogy addigra már mindegy lesz. Az atomháború után pár hónappal már nemigen lesz életben senki, de a nukleáris reaktorral üzemelő, páncélozott harci tévéadók meg jutyúb szerverek még évtizedekig nyomják a rég lejárt sorozatokat és az intimbetét-reklámokat az előre meghatározott algoritmusok szerint.

És ez csak az első nap volt az iskolában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése