2018. szeptember 29., szombat

Ropilé

Hozzászoktam már a feleslegesebbnél feleslegesebb netes hirdetésekhez, de néha azért szembejön olyan, amin fennakadok. Most például azt látom a zindex szélén, hogy "Étel Bróker". Ami ugye teljesen értelmetlen, mert nyilván egy kajarendelő oldal, de egy pizza vagy grillcsirke megvásárlásával nem leszek résztulajdonos az adott étteremben, úgyhogy a haszonból sem fogok részesedni. A kaja ugyanis alapvetően nem részvény, arra csak annyiban hasonlít, hogy pénzt kell érte adni, de utána megehetjük, ami a részvényeknél nemigen működik.

Ráadásul a hirdetés azzal a kérdéssel kezdődik, hogy "Szoktál enni?". Nem, nem szoktam, évek óta napfényen, relatív páratartalmon és kozmikus háttérsugárzáson élek. De ha ennék, akkor sem egy ételbrókertől rendelném a mindennapi betevőt, egy szakácsban valahogy nagyobb bizalmam van. Ő legalább tudná, hogy kell elkészíteni a rántott sajtot, akkor is ha fogalma sincs a tej aktuális világpiaci áráról, meg annak középtávú kilátásairól.
Meg egy szakács tud főzni mondjuk polipropilént is, amit úgy kell, hogy először kipréseljük a ropi levét, aztán beletesszük a polipot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése