2019. április 6., szombat

A lét a tét

A felcsúti berúgta a kampánymotort, jól megaszondva, hogy az EP-választás tétje nem más, mint a keresztény civilizációnk léte.
Hát először is, ez ugye nyilvánvaló baromság, a tét ugyanis az, melyik pártszövetség szerez többséget az Európai Parlamentben, és ennek megfelelően ki lehet majd az Európai Bizottség, úgy is mint az uniós kormány vezetője. De a jobb-bal-liberlis-zöld-neonáci-mifene képviselők aránya nem sok befolyással lesz úgy általában a civilizációnkra. Ami egyébként nem keresztény, legalább is a szó vallási értelmében nem, legfeljebb a kereszténység, a  keresztény morál által meglapozott, de az erkölcs meg nehezen mosható össze az intézményes vallással, pláne történetileg. Tessék csak a keresztes háborúkra vagy a Szent Inkvizícióra gondolni.

Zorbán fejében ez a "kereszténység a tét" nyilván azért merült fel (szigorúan csak mint kampányszöveg, annyira keresztény ő, mint amennyire én atomfizikus), mert ennek leple alatt lehet újra kezdezni a régi, jól bevált migránsozást. Amit persze soha abba se hagytak, egy percre sem, csak lejjebb tekerték a lángot, de miután látják, hogy az Erzsike nénik már kissé telítődtek a sorosozással, a junckerezés meg eleve nemigen izgatta fel őket, kell egy kicsit megint migránsozni. Ami egyébként látens arabozás, finoman adagolt terroristázós felhangokkal, és ha már úgyis kereszténydemokratát játszanak épp, a korábbi egyujjas nacionalizmus helyett, még jól is jön a sok sötét képű arab, aki majd biztos ide akar jönni jól. Hogy elvegyék a munkánkat (az enyémet vihetik!), a lányainkat és a vallásunkat, még szerencse, hogy ez utóbbi a többségnek nincs.

Beleértve természetesen a mini szterelnök urat is, aki tőrőlmetszett politikai kurzuskeresztény, ha Jézus ma járna közöttünk már rég Soros-ügynöknek nyilvánította volna, miközben ráküldi a NAV-ot, a TEK-et meg még néhány betűszót.
Persze lehet, hogy ezt a tétezést úgy értette, hogy neki személy szerint a kereszténység a tét, már fontolgatja a megtérését, de egyelőre a májusi választási eredménytől teszi függővé. Először bizonyítsa az Úr, hogy mellette áll (ezt tudná egy fölényes győzelem elintézésével kimutatni), aztán majd megnézi mi is van abban a tíz parancsolatban. Meg hogy mennyit lehet lealkudni belőle, mert azért azt senki sem várhatja, hogy ő hatnál többet is betartson egyszerre, hisz még a kormányzásra, a focira meg Lőrinc barátra is oda kell figyelnie, és hát az elhízottan rosszul öltözés is sok figyelmet und energiát igényel.

Ha viszont nem nyernek májusban, pontosabban nem elég fölényesen, akkor majd elnapolja a megtérést, az kurvaisten.
Az európai keresztény civilizáció meg bekaphassa, majd csinálunk magunknak Nemzeti Sámánügyi Hivatalt, ahol na vajon ki lesz majd a főtáltos?
Igen, a Deutsch Tomi, az egész pártban valószínűleg neki volt eddig a legtöbb látomása, úgyhogy másra már úgyse lenne jó. De ti ne vegyetek drogot, legyetek popsztárok, és megkapjátok ingyen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése