2019. április 21., vasárnap

Hírérték mindenek felett

Már megint vagyok olyan perverz, hogy felnézzek az origo-ra, de hát mi tegyek, húsvét vasárnap van, minden hírportál abszolút takarékon üzemel, nincs mit olvasni a reggeli halava mellé. Természetesen mindenhol a Sri Lanka-i merényletsorozat a vezető hír, ez egy normális szerkessztőségben máshogy nem is lehetne, de az orrigonál vajon mi a második? Ez:

'Különleges képet osztott meg Orbán Viktor húsvét alkalmából"

A kép attól különleges, hogy van rajta egy kápolna meg egy feszület (tényleg, milyen rohadt ritka az ilyen együttállás!), "kis nyomozás" után a buzgó - és origos szokás szerint szerényen névtelen - szerkesztő arra is rájött, hogy ez bizony Pécsen, a Havihegyen található, sőt a képbe kissé belóg az év európai fájának választott mandulafa is. Nem feltétlen szándékosan, ha én mandulafa lennék, nem biztos hogy be akarnék lógni a felcsúti fészbuk oldalára.
Ráaddásul még az is oda van írva a kép alá (és ezkülön lelkesedést okoz az origós médialakájnak), hogy "et ressurectit tertia die", vagyyis hogy harmadnapon feltámadt. Milyen eredeti gondolat, így húsvét alkalmából, komolyan, nekem eszembe se jutott volna, mint ahogy millióknak és millióknak sem. Szerintük. De hát aki szájkeresztény, az szájkeresztény, a hódolói meg elájulnak tőle, hogy lám a pártvezér és kancellár nem csak focizni tud, migránsokat megállítani, kolbásszt tölteni, de még latinul is, mert ilyen művelt. 8Mondjuk a múltkor hallottam valami európai fórumon angolul felszólalni, a kiejtése valahol a röhejes és az ijesztő között volt, a szövegét meg úgysem ő írta magának.)

És hát azt is tudjuk, hogy a felcsúti fészbuk-oldalának külön szerkesztője van, pénzért, tehát minen "orbán viktor posztolt" felütésű origós "cikk" csak nettó seggnyalás. Azt meg különösen senki nem tudja nekem bemesélni, hogy húsvét vasárnap délelőttjén tényleg az egyik vezető hír, mi jelenik meg azon a fészbuk oldalon, pláne hogy a szerző azt is hozzáteszi, nem tudja, hogy rajongása tárgya maga járt-e a helyszínen, vagy csak küldte neki valaki a képet (esetleg a latin sszöveget, fordításal naná).
Na ja, küldték neki. Meg bele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése