2019. április 9., kedd

Savazás

Benne vagyunk nyakig a kampányban a fideszkádénepé már elsőzött is, vagyis azzal dicsekedtek, hogy ők gyűjtötték össze elsőnek az EP-választáson való induláshoz szükséges húszezer aláírást. Hogy ez miért fontos, azt csak az tudja, aki a politikára und az általában vett közéletre focimeccsként tud csak gondolni, valaki, aki nemigen lát túl a szar focin meg a nettó machiavellizmuson.

A fideszkádéenpé nem kormányoz  hanem kampányol. Valójában ezt csinálja lassan kilenc éve, mert nekem senki nem tudja bemesélni, hogy a kurva drága stadionok, párhuzamban a lerohadó egészsségüggyel és a szánalmas oktatással, az kormányzás, meg hogy a térkövezett terek giccses szökőkutakkal (EU-s pénzből, naná) az kormányzás lenne. Vagyis nem gondolom, hogy Nyuszi rokonai, barátai és üzletfelei, a saját érdekeiken túl, bármit is tennének ezért az országért, mondjuk nem is tudnának, hisz az országból ők nagyjából a VIP-páholyokat, a magánrepülőket, meg a magukat újságírónak álcázó mikrofonállványokat látják, és onnan nézve minden oké. A lány a saját lábán áll állami millliárdokkal, a fiú focistából lett vallási zenebohóc, a többi gyerekre meg már nyilván várnak az saját lábon állást segítő igazgatótanácsi tagságok, hisz Agyarország jobban teljesít. Nekik.

Az ideáltipikus fideszkádéenpés az egy sörhasú férfi, lájkolja a szalonnát, a pálinkát és a fodballt, van sok gyereke, hisz legény a farkán, kedvenc könyve pedig az Egy rezsidisznó filózófiai észrevételei a körmömpörkölt ürügyén című, máig kiadatlan remekmű. Szereti a viktátort, szentté is avatná, csak sajnos az nem megy, mert az alany következetesen reformátusnak hazudja magát, plusz még nem halt meg, így aztán nem tehetett csodákat oadátról. De az ideáltipikus fideszkádéenpés komoly hívő viktoriánus, csak nem az angol kandallópárkányok értelmében.

Ám mivel a tét - mint tudjuk - a keresztény civilizáció, ha nem a fideszkádéenpé nyer, akkor onnantól nem lesz sem kereszténység, sem civilizáció, egy koszlott barlangban lesz mindenki krisnás, és barbár módon legyikolt eredei gyümölcsöket zabál a túlélés érdekében.

Szóval ha valaki szeretei ezt a félázsiai majdnem-diktatúrát, az savazzon a mégegyszer le nem írom pártra, de ha szavazni akar, akkor inkább másra. Már ott tartunk, hogy bármelyik másik jobb lenne, mint a viktátorék. Nem értük haragszom, hanem rájuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése