2019. április 4., csütörtök

Szent ég...

A kórházi unalmat többek között rádióhallgatással próbáltam oldani, és rátaláltam a Karc FM nevű fideszkádéenpés propagandaadóra, ami sokszor igen szórakoztató, különösen a betelefonálós műsoruk, ami minden ilyen zombirádión kötelező gyakorlatnak tűnik.

Volt ilyen a boldogtalan emlékű Lánchíd konyakon rádión is, meg van ilyen a Klubrádión is, de karcefem mindent visz a Paláver című khm... műsorsávval. Itt a betelefonálók szinte egytől egyig összeesküvés-elméletekben gondolkodó, orbánhitű tanúságtevők, leginkább kifejezik feltétlen imádatukat és hűségüket a pártvezér és kancellár iránt, meg engesztelhetetlen gyűlöletüket a liberálbolsevista bevándorláspárti sorosbrüsszel ellen, akik az életünkre törnek. Pontosabban az ő életükre, elvégre az enyémre például nem, hisz én a liberálbolsevista ésatöbbi...

A legszebb az, hogy a "moderátor" (ne hívjuk műsorvezetőnek, ez nem műsor, hanem telefonos pártaktíva) a bayerzsolt nevű ötös számú párttagkönyv, gondolom a médiafüggetlenség nagyobb dicsőségére, néha meg valami kata (a vezetéknevét nem bírtam megjegyezni), aki a bayer negédes-ájtatos változta, de legalább szép hangja van.

Viszont ez a kata is bődületes baromságot aranyoskodik ki magából, a minap valami parlament előtti, naná ellenzéki tüntetés kapcsán háborgott, hogy már bárki csak úgy tüntethet a Szent Parlament  (sic!) előtt. Mert a Kossuth tér az egy szakrális hely. Hogy mi a búbánattól az homályban maradt, miként az is, hogy akkor most az összes, mondjuk néhányzáz Kossuth tér is az, vagy a pastit a csak a Szent Parlament szakralizálja meg, jó keményen háturul.

Az viszont kérdés, hogy a parlament mitől szent? Egyáltalán mire gondolunk, mikor parlamentet mondunk, a képviselőkre, az épületre, a közjogi eszmére vagy ezek valami furcsán összenőtt egységére?
Mert a képviselők nem szentek, jó eséllyel egy sincs közöttük, a közjogi berendezkedések lényegükből adódóan világiak, egy épület meg ami a frásztól lenne szent? Szent egy ember lehet, leglábbis így hallottam a katolikusoktól, ehhez képest a magyar egyház lelkesen ugrál törzsi totemek körül (szentkoronázik, hogy mást ne mondjak), de ez szerintem szimpla bálványimádás, pláne keresztény szemszögből.

De ha már nekik a korona szent, akkor lehet hogy az összeszentezi az egész épületet ahol hülye ruhás bácsik őrzik, az meg magasról leszakralizála a teret ahová építették. De akkor viszont a Kossuth tér ősszeszentezi a várost, az az országot, az a kontinenst, ami ugye a bolygót magát, és innentől nincs megállás a Szent Galaxis koncepciójáig. Szent ég, ugyebár...

Ez a szentkorona meg maximum ereklye, emlék, de nem spirituális atomerőmű a Szíriuszról (pedig olvastam már ilyet is), szóval a szent az se a parlamantnak, se a koronának nem vezetékneve.
Ellenben viszont (példának okáért) Jókai keresztneve tényleg az, hogy Bableves, Dobos Józsefé meg az hogy Torta.

000 Par7106970
Ez pedig a Szent Ukrán Parlament a szentek kórusával (ezserossz.blog.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése