2021. augusztus 9., hétfő

A szépség relatív

Lukasenka fehérorosz diktátor kikérte magának hogy diktátor lenne. Hát tudja fene, lehet hogy lélekben még mindig téeszelnök (bocsánat: kolhozelnök), aki régebben volt, a stílusa, ízlése és diplomáciai érzéke mondjuk pont erről tanúskodik. A módszerei viszont egy diktátorról, nemrég volt ugye Ryanair járat eltérítése, ami nettó légikalózkodás, a vezető ellenzékiek jelentős része már Ukrajnából, jobb esetben Litvániából vagy Lengyelországból szörnyülködik az otthoni eseményeken, aki meg nem, azt otthon verik a rendőrök.

De Lukasenka elvtárs tanul Putyin elvtárstól, aki külföldön, mondjuk Londonban is kinyíratja a számára kellemetlen figurákat, ennek szellemében egy kijevi parkban találták meg az egyik belorusz ellenzékit egy fára felakasztva. Biztos öngyilkos lett, miután kocogni indult, de előtte még kissé össze is verte magát.
Meg az atlétalány sem azért menekült a lengyelekhez a Limpiáról, mert kíváncsi volt Varsó óvárosára, csak a nagymamája felhívta, hogy talán nem lenne biztonságos, ha a nem túl kedves kágébések a minszki gépre lökdösnék fel Tokióban.

De Elnökúr szerint náluk minden oké, az atlétalány (bizonyos Cimanovszkaja), meg van tévesztve, bizonyára az ürgebőrbe varrt imperialista propaganda által, Belarusz a lehetséges világog legjobbika, tessék csak megkérdezni Candide elvtársat, Voltaire elvtárs könyvéből.
Én már komolyan csak azt várom, hogy - a jó orosz mintát követve - Lukasenkát megválasszák az ország legszexisebb férfijának. Ahogy ez Vagyimir Vlagyimiroviccsal már többször is megesett. Elvégre van az az elnyomás, amelyben egy téeszelnök kinézetű ex-téeszelnök már kifejezetten vonzó, kábé mint egy bikinis gorilla, vagy egy döglött rozmár csíkos nyakkendőben.
A szép új világban ő is lehetne szép.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése