2021. augusztus 5., csütörtök

Vox populista

Na most. Van egy  volt jobbikos, gyulai, egykori önkormányzati jelölt, akit gyermekpornográfia vádjával tartóztattak le. Erre a Rosszabbik feltűnően bunkó elnöke annyit bírt nyögni, hogy a maga részéről letépné a tökeit az illetőnek. Mert ugye ítélet nincs, de Jakab P. nagy tisztelője az ártatlanság vélelmének, úgy általában a jogállamnak, és a lakótelepi konyhában fogyasztott parizernek. Mert egy populista barom.

Ha valaki tényleg gyerekpornót terjesztett, az kapja meg a törvényben (a épp most szigorított, és feltűnően homofób törvényben) kiszabott büntetését, de addig se akarja senki letépni a tökeit, mert az efféle duma egy populista inkvizítor, vagy egy kocsmai verőember tempója. De ez a fasz miniszterelnök szeretne lenni, amit én határozottan nem szeretettem volna eddig se, mostanában meg egyre kevésbé.

J. Péterből jó eséllyel egy második felcsúti ramszesz lenne, hisz elvei különösebben nem látszanak ki népszerűséghajszolása mögül, de hatalmat azt nagyon szeretne. Ő az, aki indig azt mondja, amit szerinte a közönség legnagyobb része hallani szeretne, méltósága egy kocsma szotyit köpködő fociultráé, ilyenünk meg pont van most is egy, odafönn a karmelita kolostorban. Ja, és plusz a magabiztos fölényeskedés, amiből aztán  tényleg a francnak sem kell egy gramm se több immár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése