2021. augusztus 30., hétfő

Formula nulla

 Hosszú-hosszú idő óta tegnap először nem éreztetem késztetést, hogy forma egyet nézzek. Pedig a belga pályán rendszerint jó versenyek vannak, de most nem volt az. Sőt verseny se volt, a biztonsági autóval mentek két kört, aztán hagyták az egészet a fenébe, annyira szakadt az eső.

Na, ezt tényleg nem volt kár kihagyni de az igazán fura, hogy az első tíznek azért kiosztották a pontok felét, mondván, hogy elindult a verseny, és hát a szabályok. Ez tipikus esete, hogy a törvények szelleme helyett a törvények betűje érvényesül, meg nyilván a gazdasági érdek, hisz verseny hiányában fizethették volna vissza a belépőjegyek árát, meg a szponzori pénzeket, az meg ugye nem lehet, túl nagy üzlet ez ahhoz.

Csak ne ez legyen az egész versenyzés jövője, hogy a szervezőknek le lehet alibizni egy-egy futamot, mert akkor hamar eljutunk oda, hogy beleírják a szabálykönyvbe, ha a háromnál több pilótának folyik az orra, biztonsági autó mögött kell körözniük. De csak röviden, aztán mindenki csomagolhat és mehet haza, elvégre nem lesz ott semmi látnivaló...

Pedig Hamiltonnak igaza van, ilyenkor nem lenne hülyeség hétfőre áttolni a versenyt, a videomegosztóknak mindegy lenne.

vezess.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése