2021. augusztus 18., szerda

Napi abszurd

A Magyar Narancs (ami ugye a citrom) szúrta ki, hogy a Magyar Nemzet címen megjelenő kormányhitű orgánum már  jövőbe is lát. Mert a "munkatársunk" nevű munkatársuk (tényleg, ez is szép szokás, az origón sincs soha neve a szerzőknek/propagandistáknak) múlt időben írt egy pesti angol nyelvű konferenciáról, amit szeptember közepén rendeztek majd meg. A Soros György nevével fémjelzett nyílt társadalom eszméjét hirdető konferencián baloldaliak fognak beszéltek főleg, akik természetesen Soros-demokráciát (WTF?) építenének, a zorbáni diktatúra helyett. Meg is mondták nyíltan majd.

Oké, azt már megszoktuk a korrmányhitű sajtótól, hogy alapvető és kényszeres túlteljesítésben utazik, a "cikkeik" egy jelentős része már nem is kormánymegrendelésre készül, ők már maguktól nyalnak be a pártvezér és kancellár stábjának, mintegy igyekezve előre kitalálni, mit s szeretnének a karmelita kolostorban olvasni.
De ekkora túlteljesítés azért tényleg példátlan, egy hetekkel későbbi eseményről ők már előre megírják, milyen volt, milyen felháborító, micsoda penetráns liberális bűzt árasztottak, a velejükig romlott résztvevők. Meg hogy a főpolgármester tartotta a megnyitó beszédet, és hogy szar az angolja. Utólag persze próbálták átírni az ominózust, de a fenti linken olvasható az eredeti, szórakoztatóan sci-fi változat, a nyilvánvaló tér-idő anomália túloldaráról.

A másik napi abszurd Böjte Csaba megjegyzése volt, aki azt mondta - miután kérdezték, hogy mit szól a pápa melegeket és bevándorlókat támogató megszólalásaihoz - hogy a melegek mellett nem kell kiállnia, miután a heterók mellet sem állt ki külön. 
Na ja, én viszont finoman, halkan kérdeném, hogy a mai társadalmakban mikor voltak, gyűlölt, betegesnek tartott és lenézett kisebbség a heteroszexuálisok. A többség mellett kiállni olyan, mint a kormánypárti humor, hogy értjük a mögötteseit, ám mégis kínos. A sokáig üldözött kisebbség mellett felszólalni viszont nekem olyan keresztényi dolognak tűnik, ahogy azt a Ferenc nevű is csinálja ott Pápán. Vagy hol...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése