2021. augusztus 9., hétfő

A valódi megfejtés

Minapi hír, hogy a norvégok nem utalják át a Magyarországnak járó nagyjából 77 milliárdot az alapjukból, mert azt a kormány maga akarja szétosztani, figyelmen kívül hagyva, hogy a skandináv kollégák mely civil szervezetet is választották erre a célra. Legalábbis ez a hivatalos magyarázat, pedig a szálak ennél sokkal messzebb vezetnek.

A valódi ok nyilvánvaló. Loki, az ármányos és hitszegő isten, mikor legutóbb a Fekvehányás utcában járt, hogy emberekkel bábozzon kicsit, jól felbaszta magát azon, hogy a Száraztészta Is Kapható Csirkeboltban nem kapott mézsört, pedig Asgardban azt mindenhol lehet kapni, erről Heidrun még akkor is gondoskodik, ha csak egy kecske.
A kisboltban azonban csak Bier márkájú akciós sör volt, meg valami meggyes-áfonyás-káposztás cider, az is drágán, márpedig Loki nem szeretet fizetni semmiért, legfeljebb elveszi ami kell neki. De neki mézsör kellett, ami meg ugye nem volt, és bár lopott magának egy kókuszos csokit, de az nem volt ugyanaz.

Thor a maga részéről próbálta menteni a helyzetet, még Odinnal is beszélt, elvégre ő ivott a Bölcsesség Forrásából, szóval hátha lenne valami használható ötlete. De Odin azt mondta, hogy bár a skandinávokra van némi befolyása, de a Hamubansült lakótelep kiskereskedelmi gyakorlata kívül esik a hatáskörén, különös tekintettel a Fekvehányás utcára. És egyébként is, neki fél szemét mindig az északi népeken kell tartania, másik szeme meg ugye nincs. És ha Loki úgy döntött, hogy a norvégok addig nem utalnak pénzt, míg nem lehet rendes mézsört kapni a telepen, akkor ő ebbe nem szól bele, elvégre Loki a fogadott testvére, és hát hogy nézne ki egy efféle családon belüli konfliktus.

Úgyhogy annyit bírt tanácsolni Thornak, hogy keresse meg Tyrt, ő elég bölcs istenség, és  jó a dumája, hátha meg tudja győzni Lokit, hogy hagyja a fenébe ezt az egészet, és igyon inkább tablettás félszáraz fehéret, arrafelé amúgy is ez a tájjellegű. Egyszerűen arról van szó, hogy a Fekvehányás utca nem Asgard, ha arrafelé akar emberekkel bábozni, alkalmazkodjon kicsit. És ne a norvégokon keresztül csesztesse a helyieket, akik meg amúgy sem hisznek benne, mert állítólag keresztények, akik úgysem kerülnek a Valhallába. Vagy nem azok, de akkor meg azért nem.
Hogy mi lesz ebből, majd kiderül, a tárgyalások még zajlanak, bár közben Tyrnek el kellett mennie egy időre, hogy megetesse Fennirt, a farkast. A 77 milliárdot addig is egy mézsör-főzde részvényeibe fektetik.

Loki (hu.wikipedia.org.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése