2021. augusztus 18., szerda

Olvadáspont

Pléh Béla valahol a neten elovalasztas.hu helyett elolvasztas.hu-t olvasott, és elgondolkodott rajta, de eddig valahogy minden évben elolvadt a hó a tél végeztével, hisz a hó meg a hő nem fér össze, még az ő fejében sem. De mostanában egyébként is alig esett hó (ez augusztusban amúgy tényleg ritka, itt az északi féletekén, a délin mondjuk lehet, de ott meg fejjel lefelé élnek, szóval nem számítanak), nem volt minek elolvadnia, és ilyenkor már amúgy is késő kampányolni érte.

Azt hogy ezt öltönyös politikusok teszik, nem találta meglepőnek, nálunk télügyi kormánybiztos is szokott lenni, igaz egyéb évszakokban inkább a migránsveszéllyel foglalkozik, főleg a figyelem felhívásának tekintetében, tévéstúdiókban.

De hogy az ellenzék miért akarja már most elolvasztani magát az sehogy se ment a fejébe, arra gondolt, biztos nem akarnak indulni a jövő évi választáson, Így előre elolvasztják maguk között, hogy ki hol nem indul majd, bár az nem világos, hogy ehhez miért van szükség választókra. Béla úgy tapasztalta, az ellenzék jelentős kudarcokat bír kivívni magának, választások nélkül is, de ott különösen.
Pedig mindig valamilyen koalícióról beszélnek, de hogy ennek van-e köze a koalákhoz, abban nem volt biztos. Mondjuk a koalák Ausztráliába eszik az eukaliptuszt (ettől friss a leheletük), és Ausztráliában pont tél van, szóval ott még lehet is értelme az elolvasztásnak, pedig a magyar öltönyös (és pláne a pulóveres) ellenzéknek inkább az itthoni dolgokkal kéne foglalkozniuk. De lehet, hogy hogy ez a maguk közti előrehozott választás azért van, hogy jövőre már Ausztráliában induljanak a koalákért.

Vagy - és az a bé változat - az elolvasztással a globális klímaváltozás felmelegedésére akarják felhívni a figyelmet, pedig foglalkozhatnának olyan Nemzeti ügyekkel, mint hogy sikerül-e kirakni Mátyás király csontváz puzzle-jét, vagy hogy a pozsonyi csatában tényleg voltak-e sárgarépák. A melegedéssel meg foglalkozzon a Globál, mi nemzetiek vagyunk nem globálisak.
Kivéve persze az ellenzéki elolvasztók, mert ők ugye már egy másik kontinensben gondolkodnak, rögtön az összefogás széthúzása után. Hisz lehet hogy nem is elolvasztas.hu-t, hanem elvalasztas.hu-t olvasott, nem mintha annak több értelme lenne.
"Innen szép veszteni" -húzta meg Pléh Béla a sörét, vagy a sörösüvegével a szomszéd autóját, ebben utólag már nem volt biztos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése