2023. március 18., szombat

A gyengébb igenis szívat

Ez finn-svéd NATO-csatlakozás a hazai politika (most majdnem magyart írtam, de a mostani rezsim nemzetfüggetlen mód hatalommániás) állatorvosi lovának oszló teteme. (Ami ironikus, hisz Oslo pont Norvégia fővárosa.) Mert miközben egy nap alatt tolnak át alapvető törvényeket a tévesen még mindig parlamentnek nevezett kormányzati szavazóautomatán, ezt az egyszerű történetet kábé nyolc hónap alatt még csak napirendre se bírták venni.

Az persze a Holdról is látszik, hogy az EU-t próbálják zsarolni egy NATO üggyel, ha már  svédek és a finnek is uniós tagok, és mostanában már nyíltan Brüsszeleznek is a kérdésben. Ami ravasz, nagyon ravasz, hisz ha valaki a szemükre hány, akkor ártatlan (bár lehányt) tekintettel mondhatják, hogy de hát elvtársak, a NATO központja is Brüsszelben van! Szóval amikor azt mondja valami kormányzati főfasz, hogy Brüsszel, akkor tessék kitalálni, melyik szervezetre is gondol.

Most meg ott tartunk, hogy utolsóként majd megszavazzuk a finnek csatlakozását, a svédekét egyelőre még mindig nem, a haszonleső pitiánerség nagyobb dicsőségére. Nyilván arról van szó, hogy a felcsúti döbrögi nagy haverja, az Erdogan nevű török autokrata egyelőre hallani sem akar a svéd tagságról, így aztán egyrészt nekünk sem kell hova rohanni az ügyben (nem lehet ránk mutogatni, hogy de miattunk), másrészt a török kolléga jóindulata is töretlen.

A felcsúti meg nagyjából szarik rá, hogy mennyire rém kínos az egész, hogy mindkét szövetség perifériájára tolja az országot, sőt a kritikákat támadásnak veszi, és visszatámad. Közben meg az egész sleppje azt harsogja, hogy itt "Magyarországot támadják", miközben csak annak kormányát kritizálják, nem mellesleg a szövetségeseink.
De most láthatóan lubickolnak abban, hogy hozzánk képest gazdagabb, fejlettebb országokat lehet szopatni, akik nem mellesleg a szövetségeseink. Egyelőre az EU-ban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése