2023. március 27., hétfő

Tavasz szél árat vizez

Végre a Fekvehányás utcába is beköszöntött a tavasz. Persze nem mindenhova, csóró lakótelepi népség vagyunk, nincs rá pénzünk, hogy az egész utcában egyszerre tavaszodjon, de a kezdet ígéretes. A Száraztészta Is Kapható Csirkebolt előtt például virágzik az aranyeső, de azt a boltos Irénkéék szponzorálják, a garázsboltnál viszont más esik, és kiadták rá a narancssárga riasztást. Főleg mert hazaért az Ifás Géza a külföldi kiküldetéséből Mátészalkáról, és ha ő lemegy a bolt elé inni, három sör és két feles keserű után menetrendszerűen fideszes lesz. És akkor majd azt is tudni fogja, hogy pont a bolt kukájánál nem hogy Brüsszel miatt, de egyenesen Brüsszelből esik. Intersziti eső, öcsém! - mondja majd.

Amúgy most is szakad az esik, mintha nem lenne holnap, és ha nem hagyja abba záros határidőn belül, nem is lesz, hacsak nem aszfalt és vasbeton omladékokkal töltött vízmosásnak képzeljük a holnapot. Az odáig oké, hogy a májusi eső aranyat ér, de majd meg kell kérdezni Lajost, hogy tartunk-e már ott a globális klímaváltozással, hogy a március a vége legyen mondjuk az új május eleje. (Lajos kirepülő pilóta volt a növényvédelemnél, meg két félévet járt teológiára is, szóval ért hozzá.) Mert akkor kirakok pár lavórt az erkélyre, ennyi aranyat nem lehet csak úgy kárba veszni. Hisz mondom, csórók vagyunk, az egész környék

Tényleg az a baj, hogy a tavasz még városon belül is egyenlőtlenül van elosztva, fent a dombon, a virágnevű utcák vidékén már fürdőruhában napozva várják a medencetisztítót az unatkozó ügyvezető feleségek, nekem meg beázik a cipőm idelent, ráadásul feleslegesen, mert hajnali fél tízkor már nincs is liszt az Aldiban. Kéne erre is valami Eus program, hogy a kormány osszon szét némi pénzt a hátrányos időjárású, de történelmileg jelentős helyek között. 

Mert mi biztos az vagyunk, hiszen most már hogy vármegyék vannak, háromszorosan is várunk, miszerint ugye egy vármegyében vagyunk, egy városban, minek a nevében is benne van, hogy vár, azt' lehet hogy még húsvétkor is havazni fog lenni. Lehet hogy mégis inkábba Vár utcában kellene lakni, de ahhoz meg el kellen adni a mostani lakást. Ám azt gondolom sejteni, hogy a Fekvehányás 26/b-be senki nem akar költözni, pedig lift sincs, a lépcső meg negyven év alatt egyszer sem romlott el, viszont panorámás kilátás nyílik a szokásos délutáni karambolra a csomópontban. Plusz jobbár szar az idő, tavasszal van ősz, nyáron kurva nagy a meleg, télen lefagy az egész a picsába, viszont - mint látható - nyugodtan lehet trágárul szidni az egészet, azaz nagy a szabadságfaktora. És medencetisztítóra sem kell költeni. Vagy palotaőrségre.

Verőfényes nyári nap, mint Kaliforniában! (kaposvarmost.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése