2023. március 4., szombat

Gyalázat

Azt írja a hávégé, hogy ártunk és ormányunk most bővíteni akarja a közérdekű feljelentések körét, már nem csak korrupciós ügyeket lehet jelenteni a hatóságoknál, de azt is ha valaki például a himnuszt gyalázza, vagy kétségbe vonja hogy az anya férfi, az apa nő. És a vicces (vicces? elkeserítő inkább...) az, hogy bárhol lehet az ilyesmit jelenteni, a jegybanktól az atomenergia hivatalig.

Ami azért tényleg agyrém, mert egyrészt mi közük ezeknek a hivataloknak és egyéb intézményeknek ezen témákhoz, másrészt meg mi a faszért kellene ilyen témákat büntetni? Egy szabad országban szabad gyalázni a vallást, a himnuszt (és ezt másoknak szabad hangosan visszautasítani) vagy természetesnek tekinteni a szivárványcsaládokat. Persze ez itt már nem egy igazán szabad társadalom, látszatdemokrácia, ami lényegét tekintve egy választási autokrácia.

És akkor most gyalázom kicsit a himnuszunkat: szerintem szar, mert lehangoló. Amíg más országoknak valamiféle nemzeti büszkeséget sugárzó himnusza van, addig a miénk olyan hangulatú, hogy arccal fekszünk a sárban, és csendben sirdogálunk. Balsors akit régen tép, ugyebár. Egyébként az is ér, ha a francia himnuszt gyalázom?

De ez a bejelentősdi (igazából feljelentősdi), ez nagyon komcsi tempó, ráadásul azoktól, akik fröcsögve szoktak teli szájjal kommunistázni.Na most, ha a fideszes szomszédok vadgendert termesztenek, nem csak saját fogyasztásra, akkor rájuk is kijön a TEK? Gondolom nem, holló hollónak nem vájja ki a vesét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése