2023. március 15., szerda

Kapcsolódó hírek

Leállt a komplett londoni metró (bocs földalatti, elvégre London nem Párizsban van). Állítólag azért, mert negyven éve nem emelkedtek ennyire az Egybesült Királyság megélhetési költségei, mint mostanában, a metróvezetők meg földalatti mozgalom keretében mind egy szálig sztrájkba léptek fizetésemelésért.

Pedig dehogy. Arról van szó, hogy Ártunk és Ormányunk olyan hangosan kiabál Brüsszelbe, hogy Londonig elhallatszik, és a londoni földalatti egyszerűen beijedt. Amúgy is ijedős egy rendszer az, elég egy kis füst, csekélyke terrorizmus vagy rosszul ütemezett karbantartás, azt' lefagy az egész a francba. most pedig  felcsúti döbrögi olyan gyújtó hangú (ám közepes minőségű) irodalomórát tartott Kiskőrösön, hogy a brit főváros összeszarta magát. És hát merre viszi a szart a gravitáció? Lefelé, igen, egyenest a metróalagutakba. Persze van ahol a metró a másfeledik emelet magasságában jár felül (pl. a Piccadilly északi szárnyán egy szakaszon biztos) de értelemszerűen ott sem tud járni a járat ha előtte és mögötte áll minden. De főleg a forgalom.

Nálunk meg a forint szarta össze magát, úgyhogy a dollárhoz és az euróhoz képest is beszakadt az árfolyama, bár gyanús, hogy ez a mi megélhetési költségeinknek ez már úgyszólván mindegy. Viszont úgy tűnik,  a budapesti metróra amúgy sem költenek sokat, mert az még vidáman járt. Na jó nem vidáman, de elviselhető hangulatban. Vidámak a villamosok szoktak lenni, csak azok meg Londonban (valami külvárost leszámítva) gyakorlatilag nincsenek.

evamagazin.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése