2023. március 25., szombat

Élőhalott

Tagadják a szervezők, hogy élve perzseltek disznót a nyíregyházi böllérfesztiválon - írja a hávégé, csak hogy legyen valami rendes ellenzöld horrorhír is, megnyugtató cáfolattal persze, hogy azért tudjunk aludni éjszaka. Ha már úgyis egy órával rövidebb lesz az éjszaka, nem mintha vasárnap reggel ez egy egész kicsit is érdekelne. (Ősszel volt jó az óraátállítás, akkor ugye úgy reklámozták, hogy egy órával tovább alhatunk. Már aki, nekem egy órával hosszabb volt az éjszakai műszak, kétszer volt hajnali kettő, amiért nem tudtam őszintén lelkesedni...)

Nade, az nem igazán megnyugtató, hogy a böllérek még mindig tagadásban vannak, hisz ha egyszer még életben voltak, mikor disznót perzseltek, akkor ezt igazán be lehetne vallani. Amúgy sem nagyon látott még senki halott böllért perzselni, olyat talán már igen, hogy egy élő böllér perzselt egy halottat, mert annyira be volt baszva, a halottnak meg annyira szőrös volt a háta, hogy igazából neki már mindegy volt. A hullának meg pláne, ha már egyszer leszúrták, a vére már épp hagymával rotyogott a nyári konyha tűzhelyén télen, a disznó meg órák óta a közeli erdőben bujkált, nagy emigrációjában.

Szóval lássuk be, teljesen normális és életszerű élve perzselni a disznót, halottan még a legprofibbaknak sem megy, illetve az már maga lenne egy zombi-apokalipszis indikátora, de zombikus böllérek eleve nem perzselnének semmilyen állatot, ők embert ennének, de nyersen, és főleg agyat, legalább is a vonatkozó dokumentumfilmek szerint.
Plusz nem tagadnának semmit, magasról leszarnák hogy mit szólnak az élők ahhoz, hogy ők milyen állapotban perzselnek vagy nem perzselnek, azok meg örülnének ha el  tudnának menekülni, legalább egy időre. Ezzel persze főleg a disznók járnának jól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése