2023. június 1., csütörtök

A micsoda, a hogyan és a minek?

„Így működik a főtt tojás alvászavar esetén: mindössze ezt kell tenni vele“ -ez volt a cím, de hogy mit is kell venni tele, az már nem derült ki, ahhoz még hármat kellett volna kattintani, annyit meg nem ér egy efféle baromság.

Ez olyan, mint hogy mit kell tenni oroszlántámadás ellen a szavannán? A válasz, hogy egy uborkát kell vinni a bal kezünkben! És az segít? Persze, ha elég gyorsan visszük.

Vicces és kicsit elkeserítő látni, meddig megy el a aljamédia a kattintásokért (a falig nyilván, meg a nyúlon túl), már bulvárnak sem hívom, mert az eredetileg mégis csak körutat és sugárutat jelent, amik létező dolgok konkrét városokban, de a róluk elnevezett sajtó jobb esetben a  semmit habosítja, a csillagok rosszabb együttállása esetén viszont a hülyeséget hazudást.

De erre van igény, a tabloidipari betanított munkások meg a piacról élnek, csak ez nekem gyenge érv. Mert például tömeges igény mutatkozik a vérbosszúra, a xenofóbiára és a korrupcióra is, de ha valaki ezeket igekszik kielégíteni, akkor vagy a börtönben végzi, vagy egy minisztériumban tanácsadóként. ("Lajos bá' mondja, van maguknál a faluban antiszemitizmus? - Az nincs, de igény az volna rá!" -tartja a klasszikus vicc is.)  Ugyanakkor a kannás borra, a személyi kultuszra (vezérek, celebek, sztárok, gengszterek, de sosem a mindennapi szentek kultuszára) a szappanoperákra, a hamis edzőcipőkre és órákra, az online pornóra vagy a primitív demagógiára is elsöprő az igény (utóbbi alapvető szükséglet: a legjobban gyűlölni szeretünk), úgyhogy ezek kielégítésére épül a fél nemzetgazdaság, ezektől pörög a GDP, és benne a média nagyobbik fele.

Pedig a bulvárnak hívott izé, kis mennyiségben röhejes, nagyobb mértékben rémes, túladagolás  esetén pedig, ha maradandó agykárosodást nem is okoz, de anti-intellektuális hatása a személyiséget már középtávon is alaposan megtapossa.
Csak nehogy a kiinduló cikk-címen gondolkodjam lefekvéskor, mert sosem alszom el, hanem még hajnalban is, véreres szemekkel ülök majd az ágyban, enyhén rezgő fejjel, hogy de mégis, hogy hat az alvászavarra az a kurva főtt tojás? He?


p.s. Nem bírtam ki, komolyan aggódni kezdtem, hogy egy hülye kínzó kérdés miatt nem fogok aludni, úgyhogy rákerestem. Nos, Chrissy Teigen tippje a főtt tojás, amit akkor  fogyaszt, ha hajnalban felébred, és vissza akar aludni, Hát, ezzel nem sokra megyek, ha hajnalban ébredek, akkor az azt jelenti, időben aludtam el, szinte kialudtam magam, tehát felkelek. De legalább nem gyötör a tojásos kérdés, hajnalban sem, ami megnyugtató. Leszámítva egy apróságot: Ki a frász az a Chrissy Teigen???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése