2023. június 8., csütörtök

Élethalál halálig

Azé' huszonhárom évig élni egy halálos ítélettel az ember feje felett, a mentális kínzás netovábbja. Most az volt a hír, hogy Missouri államban (Egybesült Usa Államok, ha valakinek nem lenne meg) kivégeztek egy faszit, aki tizenkilenc évesen, nyilván nem átgondolt módon lelőtt két rendőrt, és negyvenkét évesen meg is kapta a méreginjekciót. Amúgy szerencsétlen egy alak lehetett, piti bűnözőből lett copkiller, meg siralomház-lakó, utóbbi élete több mint felében. Élet volt az? Sose.

Elhanyagolt gyerek volt, mentális betegségekkel terhelten, tizenévesen már gyakorló hajléktalan, és bár szörnyű dolgot tett, de a hülye jenkik szerint fontos kereszténység (inkluzíve felebaráti szeretet) itt szart se ért. Mint egy középvacak Boris Vian regény címe (Öljünk meg minden rohadékot!), ahol bár fogat fogatlanul, de azért szemet szemért, ezek az elborult mély déliek mintha főleg az Ószövetségig olvasnák a szent könyvüket. (Az zsidók istene még kemény csávó, haragvó und gyakran bosszúálló mindenhatás-generátor, semmi smúzolás, hogy az vesse rám az elő követ... Elsőt? Mindet, bármikor!)

Oké, én eleve ellenzem a halálbüntetést, szerintem egy államnak sincs joga ahhoz, inkább ússza meg száz bűnös, mint hogy egy ártatlant kivégezzenek. Nem vagyunk istenek, tök mindegy hogy hiszünk-e bármelyikben is, a bigott vallásostól a megveszekedett (hívő) ateistáig minimum emberi dolog nem ítélkezi. Legfeljebb magunk felett, amitől még ítéltethetünk persze, de könnyeb. Lelkiismeretileg főleg. Ám tényleg nem tudom, hogy alszik, meg pláne mit álmodik az a bíró Misszuriban, aki a reggeli kávé, meg a kínai büféből rendelt ebéd között eldöntötte, hogy végezzék már ki azt a mocskot, eleget ette az állam kenyerét, a sok becsületes adócsaló, rasszista,  neurotikus, született feleség és cserkészsüti-árus pénzén.

És közben nem gondolt bele (vagy igen, csak megdumálta a dokival, 150 dollár/ 50 perc árfolyamon) milyen lehet huszonévig úgy élni (egy cellában) hogy ki fognak végezni, csak nem tudni mikor. Ez a nettó emberkínzás, és sajnos lehet hogy ehhez képest a megkönnyebbülés, ha végre jön az a kurva injekció. Szánalmas egy népség vagyunk, így főleg mi, az emberiség nyugati civilizáció néven emlegetett része. (Ahová persze mi itt, egyre kevésbé...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése