2023. június 2., péntek

Királynéni utókora

Kora reggel, éhgyomorra és zselés agyra érdektelen celebhíreket olvasni szinte ideális (lásd az előző posztot, kis adagban vicces), mert nem zaklatja fel a vérnyomásom, nem jön rám tőle világvége-szorongás, és nem érzem azt (amit egyébként gyakran), hogy egy meghatározatlan állagú csütörtök üldöz. (De hát mi más? - kérdem én péntek reggel...) Kisebb probléma, hogy a celebként feltálalt alakok nagy részéről még csak nem is sejtem, hogy ki lehet, honnan ismerhetném, és miért fontos számomra, hogy a pasija cipőkrémmel eszi a túróstésztát?

Ilyen gondok persze nem mindenkivel adódnak, a brit királyi családban például elég jó vagyok, a múltkor például felismertem Eugénia királyi hercegnő nevét, egy róla szóló cikkben. Sőt még azt is eltaláltam, hogy az apja királyi herceg, hogy melyik az nem ment elsőre, de gondolom nem Harry vagy Derrick, talán Bob.

Úgyhogy érdeklődéssel vegyes félálomban olvastam az imént, hogy mi lesz majd Kamilla királynéval, ha a férje előbb lesz six feet under, mint ő. Nos, semmi, ami az égvilágon különös lenne, majd királyi özvegynek fogják hívni, ha már Anyakirálynő nem lehet, mint a néhai anyósa néhai anyja (na, megy nekem ez a rokonság-bogozás), a Mostohakirálynő meg szarul hangzik, azzal legfeljebb egy Disney-rajzfilmben lehetne kezdeni valami, sőt talán már kezdtek is. Esetleg lehetne Queen Mummy, tekintettel a külalakjára, ami sokat ront a népszerűségén, hiába van ötöse magatartásból meg szorgalomból is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése