2023. június 28., szerda

Magyar Nemzeti Népsportot!

Szalay-Bobrovinczky honvédelmi hadügyminiszter szerint elképzelhetetlen hogy sportoló nemzetté váljunk, ha nincs nyomtatott Nemzeti Sport Közlöny. Szerintem meg elképzelhetetlen hogy egyáltalán sportoló nemzetté váljunk. Vagy a vas és acél országává, regionális középhatalommá, fodbalvilágbajnokká, gadnóz.

Ez a "sportoló nemzet" is tipikusan wannabe (avagy épp konkrét) diktátorok mániája, és az is jellemző, hogy erről a főhadügyér értekezik. Pedig csak arról van szó, hogy ez a pártvezér és kancellár kedven lapja, eztet olvassa a reggeli tokaszalonna mellé, márpedig ő nem nem szállt be az internetbe, mint Vágási Feri. Az internet az olyas gyanús hálózati web (vagy mi), és hát nem jobb már egy rendes újság, ahová nem irkálhat minden jöttment paraszt, csak megbízható elvtársak megbízható dolgokat. Olyanokat, hogy Kisújpest-Fradiemtéká valahány-nulla iksz. Meg hogy kurvára nagyon kikaptak a fijjug, de derekasan küzdöttek becsülettel.

Na, az ilyenektől még a magamfajtának is megjön a kedve a sportoláshoz, elő is veszem mindjárt a darts-táblámat, elvégre az is sport, annak minden előnyével. Miszerint nemesíti a testet és a lelket, és nem kell hozzá elmenni itthonról.
Persze érdekes, hogy ehhez nekem nem kell a Nemzet Népsport, olyat éltemben még nem vettem, és nem is tervezek ilyesmit, hosszabb távon sem.
Ceterum censeo: Magyar nemzeti hip-hopot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése