2023. június 26., hétfő

Van valami banális, de megmagyarázhatatlan

Engemet máma ketten is figyelmeztettek, hogy holnap névnapom lesz. Na, ez spéciel nem lyutott eszembe, de télleg. A névnapnak ugyanis semmi jelentősége, kivéve ha a' enber Római Kaotikus állású, vagy vallású, mert akkor esetleg talán. De nekem mi ünnepelni valóm volna (pláne magamon), csak azért mert mikor született az a középkori rablólovag-király, aki rólam van elnevezve, és akit politikai okokból szentté avattatot valami utódja. (Talán a Könyves Kálmán, de az is micsoda hülye egy név már. Pedig állítólag nem azért lett könyves, mert sokat járt könyvtárba, csak mert tudott olvasni. Na, ennyit az ilyen uralgókról...)

Szóval a nevek napjainak nincs sok értelme, ezért jelentőségük se, legfeljebb fontosságuk, már ha az uramfiának nincs jobb dolga. És ugyan nekem semmi jó dolgom sincs, talán pont ezért nincs mihez képest jobb dolgomnak lennem.

Ehhez képest jönnek majd a sokszorosított jókívánságok a fácsén, miközben nekem nem jobbat kell kívánni, hanem kevésbé rosszat. De annál kevés rosszabb van, mikor befut 1 pezsgőspohár alakú diznihercegnőt ábrázoló kép (még rosszabb esetben gif, tűzijáték háttérrel), "Bulldog Névnapot Minden László Nevű Ismerősömnek" felirattal. Brrr...

Akkor már inkább a 11. századi lovagkirály, mondjuk ez a miniatúra a koronázásáról nem is olyan rémes: 

hu.wikipedia.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése