2023. június 10., szombat

Kommunista város, kókuszos vanília

Pócs János ormánypárti farok (de hol van a kettő között az elefánt? - kérdezné egy indiai népmese) szerint Brüsszel rosszabb mint a kommunizmus. Nos, ezzel két bajom minimum van.

Egy: Mér' pont? Ennyi erővel mondhatnám, hogy a kanti szubjektív idealizmus jobb mint Barcelona, pedig mindkettőben jártam már, és nem tudnék választani. Az mondjuk biztos, hogy Prága jobb mint Pozsony, de a klasszikus angolszász liberalizmussal egyiket sem tudnám összemérni, Pócs politikus viszont bármikor az almát a gyomorrontással, vagy a tizenhatos számrendszerrel.
Kettő: Brüsszel egy város, van már egy ideje, a kommunizmus meg egy utópia, ami sose volt (bármilyen ocsmány diktatúrák hivatkoztak is rá), szóval egy konkrét valamit összehasonlítani egy csak képzeletben létezővel, politikusi sajátosság, de kurvára nem erény. Szar populizmus, az van. 

És a plusz egy találat, hogy Pócs nertárs (és fia, ifjabb Nerpócs Társ) tízmilliókat nyúltak a mocskos állat EU (ez Brüsszel, csak idáig nem olvasta a brossúrát a párttitkár-állagú jelleg) pénzeiből, hogy kissé megtolják saját vállalkozásaikat, mert olyan iszonyú nagy üzletenberek ők, hogy nem csak a piacról élnek. hanem az államból is, mint valami kommunista, csak épp ők a kommunistáknál is rosszabb unióból.

Van az a mondás, hogy ne szarj oda, ahonnan eszel, de hát istenem, van aki szereti a szar izét, avagy van az a pénz, hogy kókuszos vaníliának érezze. A jellembajnokok reggelije ugyebár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése