2023. június 2., péntek

Hiteles hírek hónapjai

Zorigó címlap, június első tegnap reggelén: ITT A VÉG: TELJES UKRÁN MEGSEMMISÜLÉS

Merthogy kilőtték állítólag egy hajójukat, kilőtték elképesztően drámai módon,  az odesszai kikötőben. Döbbenetes! Meg vesztettek eddig összesen 16 repülőgépet és közel 400 tankot! (Az oroszok - szakértők szerint - kábé ötször ennyit, de az nem számít, ők így szállnak le a bicikliről!) Ugyanakkor megsemmisítő kudarcba fulladt az amerikaiak Harmadik Vietnámja, Zelenszkij bebaszott a hírtől az elnöki palotába! Készültségben az ukrán szanitécek, beszorult beloruszok a felszabadító Vörös Hadsereg és az ukrán nácik között, ráadásul egy botrány miatt került hatalmas bajba Max Verstappen jövője! (Ja, ez nem ide...)

Közben kiszivárgott a NATO szupertitkos, veszélyes háborús terve, de kiszivárogva már szart sem ér az egész, Biden véletlenül azonnal Kuala Lumpurba  repült rettegni.
Hisz megdöbbentő, hogy mit terveznek az ukránok a háború után: Oroszország minden eddiginél súlyosabb bosszúra készül, nagy bajban az ukránok.  Eközben Medvegyev volt orosz elnök és teniszező szerint atomrakétákkal támadnának meg egy európai országot, igény szerint többet is, hiszen Ukrajna már úgyis teljesen megsemmisült. Lesz idő másokat atomrakétázni, kis szerencsével taktikázva, már tegnapelőttől, megelőző jelleggel.
Drámai fordulat lehet ez a háborúban, a Kreml stratégái már csak azon vitatkoznak, melyikben, de moszkvai történész körökben elsöprő többségben van a vélemény, hogy nem a napóleoniban, mert Bona Parte császár a hírszerzés szerint már halott.

Itthon meg lelepleződött a gátlástalan brüsszeli háborúpárti hadjárat Magyarország ellen! Az Európai Parlament baloldali képviselője kimondta: a háború miatt vennék el az EU elnökséget Magyarországtól. Pedig mi a béke pártján állunk (elindult a Fidesz kampánya a háborúpárti baloldalról), de drámai fejlemény: háborúba akar lépni Csehország...

És így tovább közel a végtelenségig, ahol a párhuzamos világok (sem biztos hogy) találkoznak. Mert a fenti mondatok úgy keletkeztek, hogy egymás után raktam az elején (majdnem) megnevezett, durván hányásszagú portál háborús "híreit", itt-ott egy kis (vagy nagyobb) szarkasztikusnak szánt beszúrással, hogy folyamatos szöveg legyen, de persze eleve nem lehetett az. Hisz ezekben az egyujjas mondatokban nem a valóságot óhajtják tükrözni a névtelen betűipari betanított munkások. A tényleges háború egy folyamat, a kapcsolódó tények és értelmezések felfűzhetők többféle, de önmagukban koherens narratívákra, itt azonban nincs igény erre. Csak az a lényeg, hogy épp aznap reggel mit fingott a kormányzat, amit aztán világtörténelmi jelentőségű passzátszéllé kell felfújni, és ha másnap más a brossúra, csont nélkül lehet újabb, a korábbiakhoz nem kapcsolható baromságokat öblögetni. Pont elég annyi logikai ív, hogy Putyin fasza, az ukránok szarok, így Ártunk és Ormányunk indokoltan választja Putyin faszát. Hisz az orosz kapcsolat mindig tök jól bejött, szerte a magyar történelemben, például 56-ban is hogy nyugatra kergették  a sok nyilas pesti srácot. Vagy nem?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése