2016. március 8., kedd

Az emberarcú fideszes

Aki nincs is. Időnként felmerül egy-egy név, hogy mondjuk Pokorni  vagy Navracsics, de ezek az alakok sem mentek soha szembe a főtáltos diktálta mainstreammel, viszont a részleges ellentmondás okán is parkolópályára kerültek, hadd lássák a szijjártópéteri értelemben vett szíjjártópéterek, a vonalas vezérhűségnek nincs alternatívája.

Most épp Balogh Emberminiszter Zoltán próbált emberarcú fideszesnek látszani, pedig csak egy fideszarcú ember ő is. Mert ugye csak külföldön, egy német liberális alapítvány szűkkörű  rendezvényén merte bírálni a kerítést, meg azt megelőző undorító plakátkampányt, itthon és akkor lapult mint szar a fűben, egy rossz szava nem volt, lelkészi hivatása és egyháza nagyobb dicsőségére. Nyilván érzi ő is, hogy a jézusi attitűdtől nagyon messze került, követve kurzuskeresztény ám jövedelemérzékeny elvtársait, meg eszébe jutott, hogy egyszer azért ők is bukhatnak (és akkor az nagy bukás  lesz), jól jön majd akkor egy ilyen hivatkozás. Hogy ő megmondta már rég, még a hatalom csúcsán, és igen, hát kussolt eléggé, de parancsra tette, belül meg a sírt az ő  lelke neki.

Közben persze B.E.Z. pont olyan képmutató fasz, mint az összes fideszkádéenpés hatalomfüggő véglény, a felcsúti kesztyűsbábja, aki kizárólag orbán miatt és által létezik a hatalom csúcsai közelében, és azért csak a közelében, mert azt a legjobb indulattal sem feltételezhetjük, hogy a a fajsúlyos döntéseket tényleg maga hozza. (Meg persze azt sem gondoljuk, hogy értene az oktatáshoz, pláne az egészségügyhöz, pedig mindkettő hozzá  tartozik.)



Forrás: magankozugy.blog.hu

Vagyis elég álságos, hogy most elegánsan, eltartott kisujjal kritizálja a kormányt, melynek tagja, ha tényleg ez lett volna a véleménye, nyugodtan lemondhatott volna, rendes demokráciákban ez így szokás. És akkor az érintett megőrizheti az arcát, vagyis a hitelességét. Lehet hogy egykor Balogh lelkésznek is volt ilyen, de ma már csak egy bohócmaszk van az arca helyén, amiből időnként fura hangok szűrődnek ki, csak ez már senkit sem érdekel. Úgy beszél, hogy már rég nem mond semmit, ő csak a felszín, lépjünk tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése