2016. március 24., csütörtök

Bizniszegyház (keleti nyitás)

Rájöttem, hogy leginkább valami érzelmes-ezoterikus vonalon tudnék befutni, valahol félúton a Kiskegyed hatsoros horoszkópjai meg Müller Péter lila közhelyei között. Ez lenne az oravecznóraság sávja, csak én inkább spirituális lennék, hagynám a fenébe az önfejlesztő menedzser-tréningekre való dumákat meg a párkapcsolati  lelkizéseket. Gyors és gyakorlatias megvilágosodást kínálnék helyette, opcionálisan a bennünk lakó isteni energiák felszabadításával. Ez két okból is jó  lenne. Egyfelől a megvilágosodás nem annyira mérhető, mint az, hogy lett-e valakiből főosztályvezető-helyettes két hét alatt (de mégis menőbb, mint a „küldöm a pénzenergiát” tulokság), másfelől meg jelentősebb érdeklődés esetén alapíthatnék vallási szektát is. (Az afféle hinduizmusba oltott taoista zen buddhizmus lenne, félistenekkel, angyalokkal, meg a nagy büdös ürességgel középen, kívánságra napkultusz és enyhébb animista mellékzöngék beépíthetők.)

Aztán csak lökni kellene a sok zöldséget, mert ami érthetetlen, az  lehet hogy mély, ami mély az  már fontos, ami meg fontos azért sokat lehet kérni, feltéve, ha másokat meggyőzünk arról, hogy valóban fontos. Tanításaimat aforizmákba önteném, ha meg valaki nem érti mit is akar mondani a költő, arra mézhetek szánakozva, hogy öregem, sokat kell még tanulnod.

Ezek itt tanításaim első cseppjei, plusz ajánlom korábbi bejegyzéseim Vej Ling tanításairól, akit szellemi elődömnek képzelek, illetve írtam meg.

„Szeresd az esőt, mert ha nem szereted, akkor is esik.”(Ezt speciel úgy loptam, csak már nem emlékszem honnan. Nagyon misztikus...)
„Az út ott kezdődik, ahol a törekvések véget érnek.” (Útnak, szigorúan nagy kezdőbetűvel minden tanításban lennie kell, ez amolyan divatezo-alapszabály.)
„Az üresség nem Semmi, az üresség a létezés eleven hiánya.” (Mondjuk Martin Heidegger tikkelni kezdene ettől a sületlenségtől, de talán még nem kapna a náci párttagkönyve után.)
„Az élet az isteni fény (bocs: Isteni Fény) belevetülése az anyagba.” (Itt valami régi esztétika-kurzus köszön vissza, az eredeti vagy Hegel vagy Csernisevszkij, esetleg egyik se, de a hívők majd ne foglalkozzanak eszmetörténettel, csak boruljanak a lábam elé.)
„A test a lélek börtöne, mely bezár és messze visz.” (Dualizmus, anti-materializmus, mobil börtön, mi kell még?)
„A megvilágosodás Útja (na ugye!)nem az akarat, hanem a vágyak elengedése.” (Ez elég buddhistául hangzik, de úgy tudom nincs rajta kopirájt.)
„A Szellem nem tapintható, nem hallható és nem is látható, kivéve ha egy fehér lepedőt borítunk rá.” (Ugyanitt asztaltáncoltatás megvárható!)


Hát így megy ez, ha valakinek nem világos még minden, jó pénzért (plusz áfa) további spirituális tanításokat is átadhatok, és még egy kis pénzért megcsinálom bárki kínai horoszkópját meg fengsuiját, bármi is legyen az. Személyes mandalák rövid határidőre, tortában is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése