2016. március 13., vasárnap

Not in my name!

Március tizenötödikén a Nagy Októberi Szocialista  Forradalom novemberi évfordulójára emlékezünk, legalább is ez az érzése az embernek, ha a kormányzati főkutyák szövegeit hallgatja. Mintha valahol az 1970-es években járunk, de időnként már felsejlik a horizonton az ötvenes évek szelleme is. Például mikor a fideszkádéenpés polgármesterek jönnek össze egy jó kis Szabad Nép-félórára, illetve a korszellemnek, valamint pártunk és kormányunk agit.-prop. direktíváinak megfelelően egy kis migránsozásra, szolid autodafé  jelleggel.

Az ilyen demgógiaügyi összetartás úgy néz ki, hogy rohadt sok zászló elé kis szónoki emelvényt tesznek, és ennél váltják egymást a polgármesterek, akik egyenként felmondják a kötelező panelszöveget. Azaz apokaliptikus víziókkal indítanak (terroristák ezrei özönlik el megerőszakolt nőinket tereinken), némi gyurcsányozós átkötéssel („a bevándorlók pártjára áll/állt/álltak/állnak fogni!”) rárepülnek a kormány végtelen bölcsességének és heroizmusának témájára, learatva ezzel a méltán megérdemelt tapsot a többiektől. Bár itt kell megjegyeznem, hogy ezen azért még lenne mit csiszolni, a taps nem ütemes vastaps, és nem felállva abszolválják (bár én el tudom képzelni, hogy ebben a közegben van akinek ettől áll fel), szóval éberség elvtársak, éberség mindenek felett!

A legfontosabb, hogy egy értelmes mondat se hagyja el a felszólalók száját, csak ostobaságot szabad mondani, különben összezavarodik a Birkamenet, ők nem szoktak a racionális érveléshez, tán fel sem ismernék. Úgyhogy csak lökni kell azt a szöveget, hogy már hatmillió polgármester csatlakozott, akik tizenegycsillió embert képviselnek, és ezek mind mögöttük állnak. Na persze, ha nálunk fideszkádéenpés a polgármester, és marhaságokat beszél, azt az én nevemben mondja? Avagy azt én mondom (mi mindannyian mondjuk) az ő szájával?

Mondanám, hogy ennél nincs lejjebb, de ilyet már rég nem merek mondani, már csak demográfiai okokból sem. Köztudott ugyanis, hogy bolygónkon az értelem mennyisége állandó, csak a népesség növekszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése