2016. március 4., péntek

Én-reality

Újabb összeesküvést fedeztem fel az elméletemben, ami van nekem. Az már régebben feltűnt (még a legutóbb Londonban), hogy ugyanaz a nagyjából harminc Toyota Prius követ folyamatosan, de most már egyre valószínűbb, hogy valami Truman-show jellegű átverésben élek. Mert:

-          Ma már zsinórban harmadszor fordult elő, hogy az esti kutyasétáltatásból hazafelé odaértünk a zebrához, a szemköztinél épp akkor lett zöld, és ugyanazok az arcok jöttek szembe. Egy munkásnadrágos, postásdzsekis csöves különösen jellegzetes figura, de mellette is van három-négy felismerhető arc, és  három napból háromszor mindig ugyanazok! Mindig pont akkor lesz zöld, mikor a sarokra érünk, és mindig ugyanazok a formák menetelnek által az úton. Nyilván valaki figyel minket, és mindig időben indítja a statisztákat.

-       Bizonyos tévécsatornák időnként váratlanul eltűnnek, hog aztán újra felbukkanjanak, és már többnél megfigyeltem, hogy csak bizonyos napok bizonyos műsorsávjában nem láthatók. Erre három magyarázatom van: vagy akkor küldözgetik ezeken a sávokon a szolgálati üzeneteket a szerkesztők, vagy van ott műsor, csak nekem nem szabad látnom, esetleg pont arra nem számítanak, hogy akkor én odakapcsolok, hisz csak azokon a csatornákon megy valódi adás, amiket tényleg nézek is. Miként a helyi díszlet-könyvtárban is csak azokban a könyvekben van betű, amiket kiveszek, vagy legalább is beléjük lapozok, a többi nyilván csak csomó üres lap, hisz a kazánfűtésről szólókat tejesen felesleges ténylegesen kinyomtatni.

-        Meglepő módon tűnnek el, vagy tűnnek fel ismerősök az életemben. Mondjuk Orsi nyilván átszerződött a konkurens reality-hez, Ágit meg egy epizódszerepre visszaírták.
-          Most már azt is értem miért alszom mindig a repülőn (vonaton, buszon, dromedáron). Arról van szó, hogy nem is repül (robog, halad, bandukol), csak engem egy időre kiütni, amíg a díszletmunkások átrendezik a környezetet. Szóval nem is voltam Londonba (Velencében, Barcelonában, Athénban, Pornóapátiban), sőt igazából azt sem tudom, most hol vagyok.



És hogy hol a kamera ami éppen vesz. Illetve azt igen, én hülye most jövök rá, mi az a kis kör alakú izé a laptop képernyőjének felső szegélyén. Az, ami mellet a kis kék LED világít...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése