2016. március 11., péntek

Nembíszí

Aszongya a kormányközeli (ah, micsoda eufemizmus, pontosabban: az orbán alfeléből ki sem látó) Nézőpont intézet (és micsoda nézőpont az!, már csak az előbbiek értelmében is), hogy a köztévé állami tévé sokkal jobb mint a híre. Ez mondjuk nem teljesítmény, a híre ugyanis nagyon-nagyon rossz, ha annál sokkal jobb a minősége, azt csak annyit jelent, hogy simán rossz. Sportértéke annak lenne ha jó lenne, és nem kapva el bárkit a sírva röhögés, mikor az ottani pojácák komoly képpel a BBC-s sztenderdeket emlegetik.

Ám a nézőpont intézet (csupa kisbetűvel as well) szerint a kormányfideszes kádéenpébeütésű pártpropaganda (egyúttal haveri médiavállalkozók kifizetőhelye) valójában kiegyensúlyozott hírszolgáltatás. Hát, nem tudom, a nézőpontos csávók mit szednek, de nekem is kell belőle, igazán rám férne már, hogy én is  Csodaországban éljek: Persze lehet hogy ők nem gyógyfüvekkel, hanem sok pénzzel módosítják a tudatukat, de egye fene, abból is jöhet nekem, mert bár a pénz nem boldogít, de a humorérzéket határozottan növeli.


Sőt, a az állami tévé nem csak kiegyensúlyozott, de hihetetlenül profi, informatív, és a szórakoztató műsorai egenesen fenomenálisak, vetélkedők, útifilmek, gasztroizék, tóksók, sómenek, tókmenek, mensók.... meg ilyenek hihetetlenül színes kavalkádja. Egy komolyan elgondolkodtató szellemes, kacagtató kéjhömpöly az egész, magasan veri az összes kereskedelmi meg tematikus csatornát, olyan magasan, hogy csak igen kevesen tudják kellően értékelni. Ezért nézik csak kevesen, ez a szellemi-intellektuális elit audiovizuális csemegéje, de pártunk és kormányunk azon van, hogy lassan a széles néptömegeket is felemelje erre a kulturális nívóra. Addig is marad az a maroknyi néző, akinek telik varázsgombára. Vagy csak elhagyta a távirnyítót. és már nem tud felállni a fotelből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése