2016. március 23., szerda

Munkanyúl hétvégi tojással

A kedd délután rendszerint már elég jól telik, hisz már csak három napot kell dolgozni, és jön két nap pihenő (illetve takarítás, főzés, kutyasétáltatás, bevásárlás), ami jó arány, és ráadásul napról napra  javul. A szerda egyenesen remek, különösen most, hogy megint hosszú hétvége közeleg.  (Nem tudom honnan jutott eszembe, de Darth Vader hova megy nyaralni? Vízpartra, vagy hegyet mászni? És milyen a sith fürdőgatya?)

Szóval amikor  három munkanap után jön három pihenő, az olyan jó arány, hogy be  lehetne vezetni állandóra („A nevem Dóra, Állan Dóra.”), mondjuk úgy, hogy két nap meló után jár egy hétvége. Így aztán a héten szerda-csütörtök, meg vasárnap-hétfő lenne a szabad, ami pontosan illik a Húsvéti Nyúlnap és Alkoholmérgezés nevű ősi magyar ünnephez, valamint a mentők és a tűzoltók megerősített ügyeleteihez.

Egy másik verzió szerint szívesen lennék ügyeletes munkatárs, vagyis csak akkor mennék be dolgozni, ha tényleg lenne valami fontos tennivaló, amihez pont hihetetlen hozzáértésem, meggyőző fellépésem és széleskörű tapasztalataim kellenének, nem is beszélve személyiségem sajátos varázsáról és a szájszagomról. Akor aztán dolgoznék, mint az állat, húznám az igát projektalapon, majd elégedetten indulnék haza, hogy hívjatok ha megint adódik valami fontos, de legkorábban csak holnapután, mert holnap pihenek, meg a kukásautó is jön délelőtt, és azt kár lenne kihagyni.
Amikor meg nem vár semmi munkahelyi kihívás, itthon ülnék, és várnám a riasztást, közben rendezgetném  bélyegeimet, meg írnám az esedékes cikkeket, bár ezeket most is nagyjából munka közben írom, fejben, mint Jókai a bablevest  regényeit, csak ezek rövidebbek, ami jó, mert a memóriám is. Mindenesetre, mint ügyeletes munkatárs sokkal hatékonyabb lennék, nem kellene állandóan azon zizegni, hogy a munkaidő végéig legyen mit csinálnom, mert ha valaminek még nekiállok, tutira fél órával a vége előtt fogy el a tennivaló, de akkor meg már hogy kezdjek valami újba?

A legjobb persze a jól fizetett nemdolgozás lenne, hétnapos hétvégékkel, néha pihenésképp eg kis munkával, de csak kevéssel, hogy meg ne unjam, és pláne meg ne ártson. Csak sajnos mostanában egyetlen vállalható (azaz európai) monarchiában sincs dinasztikus üresedés, a lottó főnyereményéhez meg nagyon nagy szerencse szükséges. Akkora, hogy még találnom is kellene valahol (utcán, buszon, boltban, állatorvosi váróban) egy telitalálatos szelvényt, mert venni ugye nem veszek, ha a szerencse engem pécéz ki magának, akkor dolgozzon is meg értem.
És akkor minden nap lehetne Tojásos Nyúlnap a Feltámadáshoz címzett fogadóban nevű ünnep, kivé mikor Lopjunk Szaloncukrot Örökzöldekről Napok vannak, akkor a nyúl helyett a Santa Mikulásfather Christmas jön Gyedmarózból, vagy valami ilyesmi. De a többi a nyúlé.

Indokolatlan hivatkozásként pedig itt a legjobb locsolóvers evör (másoknak, én ugye csak virágot locsolok, mint ezt nemrég kifejtettem), humoros, trágár, végtelenül prosztó, vagyis ideális az elidegenedett panelproliknak, falusi suttyóknak, zsíros deszkásoknak, kemping bringásoknak, szóval. „Van nekem egy locsolóm/ De nincs kölni benne/ Hogyha elővenném most/ De nagy botrány lenne.”

Ebben a szellemben most megyek is nagyon szégyellni magam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése