2016. szeptember 21., szerda

A nemzetközi helyzet fokozódik

Róma is visszalép az olimpiai pályázattól, így aztán jelentősen nőttek Párizs esélyei, legalább is remélem. Tőlem lehet Lózan Cselez is (ahogy Fülig Jimmy írja), csak ne legyen Budapest, mert akkor csődbe megyünk. Márpedig én a következő húsz évre több luxuskiadást is tervezek, mint evés, fedél alatt alvás, sőt villanyszámla fizetés. Párezer milliárd HUF nagy részének elsíbolása haverok Kajmán-szigeteki bankszámláira viszont határozottan veszélyezteti ezt, egy államcsőd leginkább az állampolgároknak fáj, akik a Kajmán-szigeteket, sőt bármilyen szigeteket csak a gooogle maps-en láthatják. Nekik sziget csak egyes számban jut, úgymint Margit és Csepel esetleg Szentendrei, bár van akinek az már túl egzotikus.

Három szoba, négy kerék, öt karika. Ali Baba és a negyven rabló. Ilyesféle szlogenekben lehet gondolkodni egy hazai olimpia kapcsán, bár a végleges verziót nyilván az akkori aktuális mészároslőrinc kedvenc unokaöccsének bétéje fogja megalkotni, ötszázmillió plusz áfáért.
Pont mint egy régi Moldova-szatírában (Egy boldogtalan számítógép, talán ez volt a címe), ahol a kávénak újracsomagolt kávézacc piacra dobása előtt pályázatot írnak ki az elnevezésre. A győztes a Fekete Csillag Népkávé lesz, de valami fontos ember (ez esetben egy újságíró) szeretője lesz a második, aki a "Kávé" elnevezéssel pályázik...
(A második helyezettnek járó kétszáz milláért én is javasolnék egy szlogent: "Olimpia- A sportesemény". Számlaszámom mellékelem.)

picturescafe.com

A FIFA mellett amúgy a nemzetközi olimpiai bizottság a legkorruptabb sport-üzleti szervezet, de ott még megbukni sem lehet, aki valamilyen módon bekerül, az jóformán csak kihalhat onnan, hisz olyan nincs, hogy egy ilyen öltönyös bürokrata úgy gondolja, hogy már eleget lopott és kiszáll. Bizonyos szint felett már nem lehet eleget lopni, mindig adódnak újabb és újabb területek, lenyúlható befektetési pénzek, és mindig van egy újabb unokaöcsi vagy barátnő, akinek már nem elég egy-egy trafik, minimum egy kuratóriumi, felügyelőbizottsági vagy igazgatótanácsi poszt kell, szóval van dolog bőven.

És sajnos pont ez a pont, ahol a korrupt NOB meg a korrupt magyar kormányzat egymásra találhat, és nagy egyetértésben kényeztethetik egymás erogén zónáit, szarva a francia meg az amerikai pályázatra. (A magyar kormány elsődleges erogén zónáját egyébként közbeszerzésnek hívják, egy olimpián meg rengeteg ilyen lenne, több, mint a transz-szibériai vasútvonal építésénél, és a lenyúlható pénzért cserébe még fenyőket sem kell irtani a tajgán.)
Vagyis a római hátraarccal nőttek a magyar esélyek, de ha nyernek (nem nyerünk, én biztos nem, innentől a többes szám első személy indokolatlan), mit fognak kezdeni azzal a sok, tízezrével beáramló külföldivel, köztük sok muszlimmal, akik ugyan csak pár hétre jönnek majd, de ez pont elég lesz ahhoz, hogy a feltüzelt, önvédelmi alapon álló magyarok meglincseljék egy jelentős részüket. Hogy Brüsszelben is értsék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése