2016. szeptember 6., kedd

SzP a világ ellen

Jópofa volt, ahogy a szíjjártópéeri értelemben vett külügyminiszter (És külgazdasági! – emelné fel ujját figyelmeztetőleg Virág elvtárs – Ne hagyjuk hogy a rohadt imperialisták lelopjanak egy szót, aztán a markukba röhögjenek!), beégett ENSZ-vonalon, kábé annyit ért a diplomáciához mint én a magfizikához. Azaz láttam már róla szóló könyvet a könyvtárban, de rezzenéstelen arccal sétáltam tovább a sci-fi polc felé...

Ámde derék küküm-miniszterünk, kicsit fontosabb pozícióban kavar, szóval illene figyelnie,  meg legalább alapszinten megtanulnia azt, amiért egy hónapban többet kaszál, mint én egész évben. Az aktuális sztori ugye az, hogy az ENSZ emberijogi főbiztosa nyilatkozott egyet, miszerint orbán (meg néhány hasonszőrű) hát... khmm... diktátorok, ettől péterünkben felbaszódott az ideg, és jól beszólt annak az arab nevű nyilván muszlimnak, csak épp menekültügyi főbiztosnak titulálta.

Tisztára mint Móricka, csak neki mindenről a menekültek (fideszes újbeszélül: illegális bevándorlók) jutnak az eszébe, amúgy is mindegy, egy főbiztos ide, egy főbiztos oda, ki bírja ezeket számon tartani, de tényleg? Azért remélem a fideszkádéenpé mostanában nem akar senkinek hadat üzenni, gáz lenne, ha mondjuk az Albániának szánt deklaráció után megjelenne az Algériai hadsereg szaharián kommandója a déli határon, és némi kerítésbontás után elfoglalná Szegedet. Aztán jöhetne a  magyarázkodás, hogy egyfelől nem is így értették, másfelől (amúgy és nemkülönben) az algírokkal is van némi lerendezni valónk, szóval ne ugráljanak, mert rájuk küldjük a rettenetes magyar légierő mindhárom működő vadászgépét.És úgysem fogják kitalálni, melyik az, amelyik fel is van fegyverezve, szóval lesz ott félelem, meg fogaknak csikorgatása.
Mert ilyen príma a magyar diplomácia, méltó a rendszerhez.

És közben épp olvasom, hogy nemsokára lesz keresztényüldözés-ellenes helyettes államtitkárság. Ez is remek, mert egyfelől a keresztényüldözés jelenleg talán az egyik legsúlyosabb probléma hazánkban, másfelől ellene leghatékonyabban államtitkári irodákból és szolgálati autókból lehet küzdeni, szóval az iszlám állam vezető lefossák a bokájukat félelmükben, ha ezt meghallják. (Egyébként szerintem kormányzati szinten ma számít keresztényüldözésnek, ha valaki leszólja semjén zsolt frizuráját... És a csak a nosztalgia okán jut itt eszembe a Baszódjál meg KDNP! című örökbecsű.)

Magyarország a legerősebb rés a pajzson, de péterünket megnézném miniszterelnöknek is, az lenne az igazi móka!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése