2016. szeptember 27., kedd

Ünnepi naptár

Tegnap túlóráztam egy kissé, aztán munka után hazaérve ettem egy kis teljes kiőrlésű paprikás  krumplit (még vasárnapról maradt, csak már nem jutott rá kókusz), aztán elindultam halloweenezni. Igen, én is rájöttem egy idő után, hogy nem most van, de én itt, Ká-Európában nőttem fel, honnan tudjam, ráadásul naptár-diszlexiás vagyok. Azért jól mutattam a jelmezemben (gazos foghíjteleknek öltöztem tilosban parkolással), sőt még szereztem is némi csirkenyakat a kutyának meg hód alakú gumicukrot magamnak, a szomszédok annyira meg voltak lepve, hogy inkább adtak valamit.

Ha majd tényleg lesz halloween, esti kutyasétáltatónak öltözök már délután, és veszek sok csokit magamnak, hátha nem találom majd a kulcsom hazafelé, és be kell csöngetnem hozzám. Akkor ijesztek és édesség sokat.

Most viszont kicsit zavarban vagyok, hogy akkor a jövő hónapban lesz-e karácsony, vagy már volt, még tojásfestéket sem vettem, tudom hogy az húsvétra kell, de idén különleges, pirostojás alakú fát tervezek, filoxériásat.
(Karácsonyra egyébként lánctalpas kisvasutat szeretnék, piros mozdonnyal, olyat ami tegnapi újsággal megy, és elfér a nappaliban, hogy télen is vasúthazzak vele.)
Adventet külön nem ünnepelek, az a Hargitán van, legalább is így olvastam egy hangoskönyvben, oda meg nem visz helyi busz a csak arra bérletemmel.

Az ünnepeket egyébként nagyon szeretem, öt különböző vallást vettem fel, hogy minél több legyen belőlük, csak soknak hülye neve van s hétvégére esik, akkor meg minek. És mivel most volt halloween, mindjárt itt a halottak napja, mexikói stílusú házibulira gondoltam tacóval, meg kis cukor csontvázakkal, a hódos gumicukroknak meg leharapom a fejét, hogy stílszerű halott hódokat csináljak belőlük.
Meg lesz még október huszonharmadika, ami nem vallási ünnep, hanem egy utca, de olyankor géppisztolyos emberek fekete-fehérek a tévében, gondoltam egyet majd én is feldíszítek itthon, aztán csinálok huszonharmadika-koktélt, ami huszonháromféle italból hánytat. Meg lesz lyukas zászló is, csak union jack van itthon, de gondolom zászló az is, egyre megy.

És lesz  még szilveszter is, amit azzal ünneplek, hogy nem találom a papírtrombitákat a szekrényben, ez szerencsét hoz az új évre, de csak lencsével. Virsli nem lesz, csak a kutyának, esetleg macskaszalámi, igazi macskából van a kép a csomagolásán. Éjfélkor  tűzijátékra anyázás ébredéskor, másnap Terence Hill – Bud Spencer újévi koncert Pécsről, aztán meg munka, de csak ha vízszintesen kell olvasni a naptárat, felülről lefelé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése