2016. szeptember 26., hétfő

Szájkarate, szájkeresztény

„Szerencsére Magyarország rendelkezik egy olyan politikai kultúrával, ahol lehetőség van nyílt és őszinte párbeszédet folytatni minden fontos kérdésről”
„Úgy érzem, az a legfontosabb üzenete (az irgalmasságnak), hogy nyissuk meg a szívünket mások felé, mert az elzárkózó, önmagába fordult ember elveszett”

És ezeket a mondatokat maga a felcsúti Ramszesz mondta az ő szájával, egy katolikus hírportálnak (kiemelt szövegek a 444-ről), ami persze  sok mindent megmagyaráz. A pocakos vezénylő tábornoknak ugyanis szokása (mint Adolf H. kollégának anno), hogy mindenkinek igyekszik azt mondani, amit az hallani akar. Így aztán szavakban az egész ország egyetlen nagy ipari parkba ojtott autópálya-kereszteződés, német autógyárakkal és barokk városközpontokkal, miközben huszáros katonáink szögesdrót kerítésekkel védik Európát mellyel harcban állunk (és azt hisszük Európa Brüsszelben van, valahol a pisilő kisfiú környékén), mint tőről metszett európaiak, akik nem szeretnék ha muszlimok özönlenék el a kontinenst, mert nagyra tartjuk az iszlám kultúrát, mint vérbeli demokraták, akik arab diktatúrákkal szeretnének üzletelni, a keresztényi szeretet jegyében, nem kérve a menekültekből.

Na most vagy az  van, hogy a felcsúti már teljesen szétcsúszott, és ezért beszél össze-vissza, vagy cinikus hatalomtechnikus, aki szándékosan beszél össze-vissza, mert  lényeg a pénz, z meg nálaa van meg a haveroknál, meg a saját lábon álló családtagoknál, és már rég nem érvényes, hogy ne ők nyerjék, a legtöbbet, az új jelszó, hogy ők nyerjenek mindent.
Szerintem amúgy a válasz valahol a kettő között van, V. Iktor már tényleg belehülyült a cezaromániájába, és már rég elhiszi azt a tündérmesét, amit seggnyalói mondanak neki (pont ezért kellett kizárólag seggnyalókkal körülvennie magát, meg hogy ne legyen konkurencia), de annyi realitásérzéke még maradt, hogy a pénzre azért odafigyeljen, hisz szereti ő a pénzt főleg a másokét.

Úgyhogy meglehetősen szánalmas, mikor a nyitottságról meg az irgalmasságról hadovál, nehéz lehetett röhögés nélkül kibírnia az interjú  készítőjének, bár egy katolikus hírportál újságírójából (sajnos) még azt is kinézem, hogy komolyan veszi a sok süket dumát, de ez legyen a katolikusok baja.
A felcsúti viszont a mi bajunk, és hiába kiabálok, hogy de én nem szavaztam rá, a demokrácia az már csak olyan, hogy el kell viselni a populista barmokat, már az ókori Athéban is el kellett, de ott sem lett jó vége.


Csak legalább az a kibaszott népszavazás legyen érvénytelen (és ezzel kapcsolatban tényleg indokolt a felcsavart trágárság), én megteszek mindent érte, azaz a a közelébe sem megyek.  Már csak a keresztényi értékek miatt sem, amikre kegyelmes uramék épp szarnak, magasról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése