2016. december 24., szombat

A sor

A krisnások ételosztása 11-kor kezdődött a Blahán, de már hajnali háromkor rengetegen álltak sorba, hogy le ne maradjanak.


Minden évben borzasztó látvány az egyre hosszabb sor, de ez minden eddigin túltesz, úgy tűnik így fest mikor Magyarország erősödik, és ez az a helyzet amikor nem demagógia felemlemlegetni, hogy az idézett reklámkampányra költött százmilliós tétel, meg a felcsúti dolgozószobájának és környékének három és fél milliárdért tervezett felújítása vajon hány tál meleg ételt fedezne, de számolhatunk szociális bérlakásokban is.

Persze lehet, hogy nem is nő a szegénység, ezt végül is csak az összes adat támasztja alá, ellenben a kormány és a teljes fideszkádéenpé (a nyugdíjas nénikommandóval és a verbálisan sósavazó bácsival együtt) az ellenkezőjét állítja, mit álltja: üvölti a képünkbe önfeledt agresszióval, szóval annál rosszabb a tényeknek, meg a sorosbérenc liberális pedofil szabadkőműves társadalomtudósnak.

Egyébként az van, hogy a humoristasággal ellentétben szociológusnak lenni nem eleve ellenzéki műfaj, legalább is egy átlagosan normális országban, azaz nálunk mégis, miként volt a boldogtalan emlékű Kádár-rezsimben is.
Csak most a puha diktatúra (értsd: nem lövetünk, de azért önző és agresszív bunkók vagyunk) hatalmi akarásához növekvő egyenlőtlenségek, egyre durvább szegénység társul, és tényleg minden határon túl agymosottnak kell lennei annak, aki elhiszi, hogy a Blaha hajnali sorban állói helikopterezhetnének is, ha nem költenék kannás borra a pénzüket, meg lehetnének minisztériumi főosztályvezetők is, csak jobbn szeretnek sorban állni a hidegben. (Mint harrach pipi kádéenpés főfasz közölte egy kérdésre, a gyerekek azért nem esznek rendesen mert nem éhesek, ez egy életforma...)
Én mindenesetre elküldtem a magam adományát a fent idézett alapítványnak, ami sokkal jobb érzés, mint a  királyi palota felújítása várban a kormánynak, pedig az egykori költő egykori államtitkár szzerint ez mindannyiunk közös ajándéka. Nekem nem kell a részem, költsék koszorúra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése