2016. december 5., hétfő

Szörnyek évadja

Véletlenül rákkanttintottam egy cikkre, és szerintem rémálmaim lesznek ma éjjel, melyekben besszippant az az alternatív univerzum, ahol horrorisztikus űrszörnyeket ünnepelnek a szépség és fittség mintáiként, és hívják mindezt fitnesz-világbajnokságnak. Tényleg sokkoló a látvány, ha valaki épp vacsorázik, betegeskedik, hallucinogének hatása alatt áll vagy gyereket vár, semmiképp se kattintson a fenti linkre, mert kiég az agykérge jelentős része, és akkor ki fog elmosogatni, kijózanodni, villanyszámlát fizetni vagy felnevelni a kölköket heyette?

Mert nem lehet büntetlenül szétszteroidozott bácsiknak kinéző néniket nézegetni, hisz ezek a „sztárok” úgy néznek ki, hogy a hűtőben spontán túróvá alakul tőlük a tej, miközben a fikusz kivonszolja magát az erkélyre, és megpróbál átvetődni a korláton.

A múltkor belefutottam egy hasonló fitnesz-szörnyről szóló dokumentumfilmbe, és onnatól végig is néztem, egyszerűen képtelen voltam elkapcsolni, nem hittem el, hogy ez tényleg van, hogy egyes emberek képesek ezt művel.i magukkal, sőt sok más embereknek meg tetszik ez a borzalom. Jó, persze a sok más ember az nagyrészt az öngyilkosság szélén egyensúlyozó, agyonstresszelt perverz japán középvezetőket meg szétkokózott fejű wannabe-sorozatgyilkosokat jelent, mert minden szörnyűségnek megvan a maga közönsége, csak jól kell belőni a célcsoportot. És az is igaz, hogy van ennél is lejjebb, az állatos pornó, a kannibalizmus vagy bayer zsolt ennél is rosszabb, csak azokat már tudatosan kerüli az ember, míg a fitnesz alapvetően pozitív asszociációkat kelt, illetve keltett eddig.

Mostantól a profi fitnesz  (ami egyébként asszem a badibilding trendi és fenszi neve, vagy annak szánják) ugyanolyan tiltólistás nálam mint a fasizmus, a kereskedelmi rádiózás, a szcientológia vagy a 17-es busz. Ha valaha mégis diktátor leszek (ez nem valószínű, de szeretném), az operettszínészek, a profi focisták és pénztáros lőrinc mellett az ijesztő nénik is mennek közmunkára, mondjuk kifesteni egy hajléktalanszállót vagy segédápolónak egy kórházba.


És igen, az ijesztő nénik külsején igenis ér viccelődni, mert ezt csak maguknak köszönhetik, ez nem a természet meg a gének munkája, hanem annak totális megtagadása, és egyébként is mit gondoljak azokról, akik erre teszik fel az életüket? Inkább semmit, elvégre mindenki ott hülye ahol tud, (valamint mai bölcsességem szerint a lófasz szerencsét hoz, elvégre a lóhere folytatása más eszközökkel), de szeretnék jól aludni, ehhez meg kellemes és vállalható dolgokora kell gondolnom estefelé. Nem pedig ilyenekre (te jó ééég...):

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=169702613&pagenumber=3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése