2016. december 7., szerda

Sightseeing

Reggel felszálltam a buszra, hogy akkor én most megyek munkába (van ez a rossz szokásom évek óta, de nem tudok leállni, pedig már szedek rá cévitamint), de első kísérletre nem jutottam túl messze, illetve a busz nem. Nagy nehezen elvergődött a következő megállóig és ott kilhelte a lelkét, a sofőr meg mondta, hogy szálljunk át nyugodtan a másikra, arra ugyan egy hárommal nagyobb szám van kiírva, amből gyanús, hogy nem arra megy, amerre nekünk kellene, de az volt a válasz, hogy ez nem gond, mejd szépen elmegyünk a másik vonal végállomásáig, de onnan visszafele majd  az egyetem felé kanyarodik.

Így aztán remek tematikus városnézés lehett volna belőle az ipari-vasúti látnivalók kedvelőinek (lefagyott raktárak, rozsdás tehervagonok,minden ami reggel fél hatkor felderítheti az ember szívét), egész  a buszgyárig, ami már nem buszgyár, de nem tudom épp mit gyártanak benne, viszont akármit is, abból biztos keveset, mert csak ketten száltak le a végállomásnál, ami délelőtti műszaknak elég vékony. De legalább az indusztriál városnézés sem ment, reggel fél hatkor érthetően tök sötét volt, hogy épp mit lehetne látni, azt nagyjából csak onnan tudtam, hogy idönként felbrekegett a gépinéni, hogy kenyérgyár meg videoton meg ilyenek, de látni csak három szemetest, egy portásfülkét és másfél parkolót láttam össszesen pedig jó lett volna többet, elvégre ritkán járok arra.
Mert nem tud elég kicsi lenni egy város ahhoz, hogy én az ötödénél többet ismerjek belőle, akkor sem, ha eddigi életem nagyobbik részét töltöttem benne. (Pesten meg úgy laktam hosszabb ideig a Népszínház utca környékén, hogy a Teleki tér már a messzeség egzotikumát jelentette, a Keletibe meg egy darabig metróval jártam, míg rá nem jöttem, hog gyalog gyorsabb.)

Lehet hogy pontszerűen élek, nem területeket lakok be, csak bázispontokat, aztán azok között mozgok, mint Dr. Who a tardissal, aki valahogy persze mindig egy londoni külvárosban köt ki. (Mellékszál, de ma valahol megint belefutottam a sorozat rémséges magyar címébe a Ki vagy, doki?-ba, ami szörnyű, ennyi erővel lehett volna Doktor Egészségügyi Világszervezet is, annak legalább van értelme.)


Legközelebb, mondjuk a téli szünetemben, majd világosban is végigmegyek a 26-os vonalán, sőt megnézem hol végződik a Nyár utca, ha valahol egyáltalán. Nagy felfedezők utódjának érzem magam.

1 megjegyzés: