2016. december 21., szerda

St.Stadion

„10 milliárd forintot kapott a kormányól idén a Szegedi Ifjúsági Centrum, amiről hivatalosan nem is lehet tudni, hogy micsoda - írja a Délmagyar.hu.  Az önkormányzaton sosem hallottak még róla, de a Délmagyar.hu és a Szegedma.hu viszont úgy tudja, a püspökség kapta ezt a pénzt a stadionra.“

Ezt írja az index, én meg sajnálom hogy Hasek közel száz éve halott (1923-ban hagyta befejezetlenül a világ legjobb regényét, a Svejket), az ilyesmiről neki kellene írnia valami hatásosat. A nemlétező ifjúsági centrum milliárdjait a püspökség kapja stadionra??? Itt kérem valaki nagyon aljas volt magas kormánykörökben, vagy nagyon részeg, valószínűleg persze mindkettő, ami krónikus közpénz-bulémiával párosítva eredményezi ezt az abszurdot.

Az általunk befizetett adóforintokra ráizguló magas kormánykörök lassan már a látszat halványszándékának látszatára sem ügyelnek, bármikor odatolnak harminc-negyven milliárdot fantomszervezeteknek, meg az ő nagyon valódi beszállítóiknak, és már el sem várják, hogy bárki komolyan vegye őket, bárki elhiggye, hgy itt valódi igényekre reagáló valódi fejlesztéseket csinálnak komolyan, pénz beszél, a karaván halad, tessenek oszolni, nincs itt semmi ltnivaló kérem. Nem a lóláb lóg ki, hanem a komplett ménes, de hát mit lehet tenni, a helyi r.kat. püspök szereti a focit, végül is jobb mintha a ministránsfiúkat szeretné (és ne tessék relativizálni, a r.kat. egyház hosszú ideje nyakig ül a mocskban), az egyház evangélumi küldetése pedig a stadionépítés, a szegényekkel meg fogllkozhtnak a mindenféle szekták, a lelküket is beleértve. (A szekta vallásszociológiai szempontból egyébként olyan vallási közösség, melynek vezetői nem szoktak a Sándor-palotában kávézni, és nem államtitkárokkal egyeztetnek arról, mit is gondolnak ők a világról.)

És hát egy komoly egyház (államtikár, kávé etc.) nem holmi egyesület, mozgalom, ne adj isten hívők közössége, hogy csak úgy magára és Istenre támaszkodjon, egy komoly egyházat az államnak kell tömnie pénzzel, inkluzíve azok pénzével is, akik nem hisznek semmiféle istenben, vagy igen csak másghogy hívják, vagy pont úgy, csak máshogy próbálják megközelíteni, azaz az agnosztikusok, ateisták, buddhisták és a Jedi-templom követői is finanszírozzák a r.kat (ref., ev., izr. etc) egyházat (házakat), adójuk azon 98%-ából, amivel nem rendelkezhetnek.
És hát az állam tudja jól, mi kell egy komoly egyháznak, és arra ad sok pénzt amire a püspökök (igen, főrabbik is) kérnek, pusztán anyagi szempontból még mázli is, hogy a szegedi pispeknek nem az űrkutatás a hobbija, bár hosszabb távon nyilván jobban járnánk egy apostoli hordozórakétával mint egy focistadionnal.

http://southernorderspage.blogspot.hu/

Az viszont nem világos, minek az ilyen egyházi focipénzeket mérsékelten létező ifjúsági szervezeteken keresztül folyatni, miért nem merik kimondani egyenesen, hogy kérem a keresztény foci az nemzeti ügy, a r.kat. egyház mint a egyetelen isteni igazság hirdetője a focihoz is a legjobban ért, a stadionpénz is náluk van a legjobb helyen. Elvégre náluk az Úr a klubtulajdonos, Jézus a középcstatár és a Szentlélek a pályaedző, a rózsafüzéres nénik meg messze földön a legkeményebb B-közép. Ha valakinek van esélye felvirágoztatni a hazai focit, hát ők azok, nem csoda hogy velük kávézik a kormány, akikben igen erős a hit, és Puszkász az ő prófétájuk.
Meg hát az a kis mellékes is jól jön, elvégre mindig leesik valami kis maradék a pénzvonatról, mert jó a foci is, de még jobb a készpénz. Idáig mondjuk már Hasek is eljutott az osztrák-magyar elit meg a háború viszonylatában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése