2016. december 15., csütörtök

Horda-percepció


Hatszázezer muszlim él nálunk a többség szerint, miközben a valós szám valahol tízezer alatt van, vagyis egy rendes reprezentatív mintában a válaszadók túlnyomó része nem is látott még muszlimot, legfeljebb a tévében, meg nem is tudja miről lehetne felismerni, biztos van valami halradar ami a zsidókat, muszlimokat és befektetési bankárokat jelzi, és ami szerint minden szembejövő szakállas vagy szemüveges vagy öltönyös alak gyanús. A leggyanúsabb persze egy Armani-ölönyös, szakállas fickó, aki a laptopja mögül brit akcentussal üvölti hogy allahakbar!, miközben a dollár gyengülésére játszik a telavivi tőzsdén.

Ha viszont ne ismerünk muszlimokat, és nem tudjuk miről is kéne felismerni őket (nem kellene amúgy, az unitáriusokat se ismerjük föl, azt mi bajunk van belőle?), mindenki lehet muszlim akinek nem tetszik a pofája, esetleg liberális, bár kétbites aggyal például azt sem igen lehet elgondolni, hogy valaki muszlim és liberális, pedig én már ismertem ilyet.
Így aztán muszlim a szomszéd aki esete csapkodja az ajtót, a pizzafutár aki tíz percet késik, a, a tahó, aki átlósan parkol, bárki akinek nem értjük a nyelvét (rest of the world, esetünkben), illetve akivel aktuálisan tele van a tökünk. De ha nem muszlim akkor cigány, zsidó, nigger vagy buzi, csak ne mi legyünk, és legalább lenézhesük a távolból.
Na most, mivel a magyar társadalom (mivel minden társadalom) nagy része sötét bunkó, aki nem érti maga körül a világot de nem is érdekli, maradnak ezek az egyszerű fogdzók, a tőmondatos jelszavak, hogy most épp kit kell utálni, kinek indul a vonat Auschwitzba, a valóság meg tehet egy szívességet.

Az átlagmagyar bunkó természetesen nemigen különbözik az átlagamerikai (átlagszingaléz) bunkótól, szerinte amit egy kontinenssel arréb esznek az undorító és nem is étel (az étel az a kalbász, meg a sűthúskrumpival), a világ összes többi nyelve értelmetlen vartyogás (nem is beszél/ért egyet sem, szerinte Justin Time az valami popsztár, még jó, hogy a magyarból is csak annnyit ért hogy rezsicsökkentés), aki nem itt született, az egyáltlán ne is jöjjön erre, mindenki maradjon a seggén ott ahol van, és rohadjon is meg, lehetőleg máma még. A muszlimok helye mindenféle -isztán végződésű országokban van, de erre meg idejönnek elgyarmatosítva foglalni minket a terroriták, akik azon kívül nem is jók semmire. (Terrorizmussal a katasztrófaturizmus fellendítéséért!)

És bár a sógor meg a postás sem tudja, hogy látott-e valaha muszlimot, de nem is kíváncsiak rájuk, a rémhírek kis köreiben olyan jól meg lehet beszélni, hogy ezek mindjárt elözönlenek minket, pláne mióta a rogántóni is mondta a tévében, hogy ő konkrétan be van szarva egy európai kalifátus eljövetelétől, és ahol egy ő be van szarva, ott már mindenkinek bűzlik.

Persze érdekes lenne, hogy mennyinek érzékelnének a hazai népek hatszázezer tényleges muszlimot, szakállal, fejkendővel (nem egyszerre persze), mecsetekkel, mindenfelé a városokban, és nem csak a kebabsütőkben? Millióknak nyilván, ott már nemzethalálról szónokolna a sok ostoba és honvédő háborút vizionálna, és közben még mindig azt hinné, hogy a muszlimok egy nép, pont mint a románok vagy a németek, akik közben cigányok is Afrikából. A  beszűkült hozzáállás adott, a műveltség meg reménytelen, a szokásos ügymenet, nincs itt semmi látnivaló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése