2023. szeptember 29., péntek

A lényegi pont

A British Airways kirúgta egy munkatársát (akit nem mellesleg eltiltottak a repüléstől úgy általában is) mert, ahogy az Index címe írja: „Kokaint szippantott fel egy félmeztelen nőről egy brit pilóta a felszállás előtt“.

Ebben az a vicces, hogy persze hír lett volna ez akkor is, ha a szállodai szobája éjjeli szekrényéről szívja fel a csíkot a derék légiipari munkás, de a clickbait jegyében csak úgy ért címlapot a cucc, hogy félmeztelen nőről. Hiába, cicikkel jobban fut az anyag (és nem csak a kokain), pedig annak pont semmi jelentősége, honnan szipákolt a kolléga, de rohadtul semmi. A hangsúly azon lenne, hogy mit, de a félmeztelen nő az ugye ha nem is az ász a pakliban (az a teljesen meztelen nő lenne), de legalább a dáma, már ha francia kártyáról van szó. Magyar kártyában (ami meg ugye svejci) nem tudom ezeket a helyiértékeket...

Mennyivel jobban mennének a politikai hírek is, ha mondjuk olyan címeken lehetne futtatni őket, hogy például "Félmeztelenül vétózta meg a köztárasági elnök a közbeszerzési törvény módosítását", "Nudista strandon tarja soros ülését a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága" (nyilván a maximális átláthatóság jegyében) vagy hogy "Pucér ellentüntetők zavarták meg a Pride-ot". Az internet webes világhálójának amúgy is nagyobb része pornó, a közélet (pedig néha túltengőnek érzem) meg valójában kisebbségbe szorul, mert az emberek nagyobbik felét jobban érdekli a szex, mint a politika. A megoldás tehát kézenfekvő: a politikát is erotikával kell eladni. Netán ha az is kevés, direkt baszással. Vagy az már megvolt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése